Dominik Wagner

Rhythm & Flow

ISH Dance Collective
do 7 mrt ’24 20:00 - 21:15
do 7 mrt ’24
20:00 - 21:15
  • do 7 mrt ’24
    20:00 - 21:15
    Hertog Jan Zaal

In de nieuwe theatervoorstelling Rhythm & Flow van ISH Dance Collective ontmoeten muzikanten, freerunners,  hiphop dansers en een pole artist elkaar rondom de randen van het podium. Wat gebeurt er als de ritmes van deze verschillende disciplines samensmelten of juist met elkaar clashen?

Een danser daagt een muzikant uit, ze voeren de beat op en voelen de adrenaline pompen. Zij storten zich vol overgave in elkaars flow. Voel je hartslag stijgen met spectaculaire choreografieën rondom een stoer decor, powermoves op de plateaus en opzwepende livemuziek. Voel het ritme en geef je over aan het moment.

Zonder ritme geen flow
Muziek, hiphop, breaking en freestylen: elke discipline heeft zijn eigen cadans. In de stoere voorstelling Rhythm & Flow laat choreograaf Marco Gerris disciplines samenvloeien en weer uiteengaan. In een stroom van energie laten de performers zich meevoeren door de beat en spelen zij met licht en ruimte. Zij bewegen met elkaar mee en komen tot een perfecte synergie, waardoor een nieuw ritme ontstaat. De podiumvullende buizenconstructie op het podium is voor de twaalf performers en twee muzikanten en waar speelparadijs. Deze adembenemende show zorgt ervoor dat je continu op het puntje van je stoel zit.

ISH Dance Collective
Choreograaf, artistiek leider en oprichter Marco Gerris vindt al meer dan twintig jaar met succes zijn weg buiten de gebaande paden. Geïnspireerd door straatcultuur brengt ISH hiphop dans en urban sports naar het theater. Verenigd door het besef dat grenzen niet bestaan, maakt ISH dans van elementen die je niet meteen als dans zou bestempelen. Er ontstaat bewegingsvrijheid als je de kaders loslaat: de verbindende kracht van een open blik.

De pers over Rhythm & Flow 
"Met 200 kilometer per uur knallen ze je brein in, om daar op oorstrelende composities nog lang na te trillen." (Theaterkrant) 
"Wat was het vet! Of, hoe zeg je dat tegenwoordig... Hard?!" (Dansers.nu) 
"De performances zijn stuk voor stuk spectaculair. De voorstelling is een must-see voor hiphoppers, breakers en freerunners (in spe)" (ilovetheater.nl) "Freerunners en breakdancers vliegen als een zwerm vogels over het podium in het energieke 'Rhythm & Flow" ★★★★

de Volkskrant ★★★★

Credits

Producent & Regisseur Marco Gerris Choreografie Marco Gerris & cast Bboys Oscar Starink & Shane Boers Dansers Lars de Vos, Herrold Anakotta, Gino Jagessar, Tyrone Menig, Noor Jayani & Stasy Terehhova Pole artist Yvonne Smink Freerunners Noa Diorgina, Bart van der Linden &  Siebe van de Spijker DJ Irie Weergang Bove Saxofonist Sanne Landvreugd Decor Ascon de Nijs Lichtontwerp Mike den Ottolander Componisten Rik Ronner, Irie Weergang Bove & Sanne Landvreugd Kostuums Studio Ruim - René van der Leest & Sigrid van Kleef

Meer dan jij...

Beleef jij mee? Doe jij mee? Praat jij mee?

In seizoen 2024/2025 presenteren we, naast ruim 330 voorstellingen, meer bijzonders.
Iedereen is welkom en uitgenodigd om deel te nemen. 

Lees meer