Bart Grietens

The End - part 2

Arno Schuitemaker
wo 17 jan ’24 20:30 - 21:30
Een urgent en een meeslepende duik in het onbekende
wo 17 jan ’24
20:30 - 21:30
  • wo 17 jan ’24
    20:30 - 21:30
    Philipszaal

In een tijd waarin de spanning tussen verandering en behoud meer voelbaar is dan ooit, richt Arno Schuitemaker zich met The End - part 2 op de toekomst. 

Met zijn nieuwste werk The End - part 2 creëert Arno Schuitemaker een even indrukwekkende als intieme kijk op ons vermogen om onszelf in de ander te herkennen, en de ander in onszelf. Met een spannende mix van beweging, muziek, licht, stem én live en opgenomen video speelt de voorstelling met heden en verleden, en vervaagt verschillen tussen zien en gezien worden.

Arno Schuitemaker: “Ik denk dat veel van waar we op dit moment mee te maken hebben en op zoek naar zijn, doorbroken kan worden door het opnieuw in balans brengen van onze relaties. Als ons vermogen om onszelf in de ander te herkennen intimiteit kan creëren, kan dat dan een aanjager voor verandering zijn? Zelfs als dat betekent dat we ons eerst moeten vrijmaken van de geesten die ons achtervolgen en het heden vertekenen, om vervolgens een nieuw hoofdstuk te beginnen.

  • Deze voorstelling maakt gebruik van stroboscooplicht

De pers over The End - part 2

  • "Dans wordt meer dan woorden, meer dan beweging zelfs. Dans wordt: zijn." – Javier López Piñón, Theaterkrant
  • "Dansers bewegen zich, net als in Schuitemakers vorige voorstelling, krachtig en geconcentreerd als water door de ruimte." – Annette Embrechts, de Volkskrant

Over Arno Schuitemaker
Arno Schuitemaker is een van de intrigerende podiumkunstenaars van het moment. Noem het dans, performance of een totaalervaring, het is van wereldklasse: zijn bijzondere werk is te zien geweest op toonaangevende podia en festivals in meer dan 25 landen. Zijn vorige voorstelling 30 appearances out of darkness belandde in de top 5 van beste dansvoorstellingen van het seizoen in de Volkskrant en de voorstelling werd in het blad Scenes bestempeld tot “Mustsee van het jaar”. Voor The Way You Sound Tonight ontving hij de Zwaan, de belangrijkste dansprijs van Nederland, voor meest indrukwekkende dansproductie.

Credits

Creatie Arno Schuitemaker Performers Mark Christoph Klee, Ivan Ugrin, Angelo Petracca

Meer dan jij...

Beleef jij mee? Doe jij mee? Praat jij mee?

In seizoen 2023/2024 presenteren we, naast ruim 330 voorstellingen, meer bijzonders.
Iedereen is welkom en uitgenodigd om deel te nemen. 

Lees meer