Maankwartier met Judith Lammers

‘Leven binnen de herstelkracht van de planeet’
do 19 jan ’23 14:30 - 16:45
do 19 jan ’23
14:30 - 16:45
  • do 19 jan ’23
    14:30 - 16:45
    Pauze 15:15
    Grote foyer
    Geweest

“Duurzaam is niet duur” is de slogan van Judith Lammers, Klimaatburgemeester van Eindhoven. Maar wat is duurzaam? Voor veel mensen betekent dat wat anders.

Als we geen gezamenlijke definitie van duurzaam hebben, hoe worden we dan een duurzame samenleving? In dit Maankwartier neemt Judith Lammers je mee in haar zoektocht naar een duurzame samenleving in Eindhoven. Wat is daar voor nodig? De huidige aanpak is vooral gericht op subsidies voor isolatie, zonnepanelen en schoon vervoer. Maar dat is niet voldoende. Zijn er niet andere drijfveren die we moeten omarmen om de transitie te versnellen? Is de klimaatcrisis niet vooral ook een verantwoordelijkheidscrisis?

Zouden we bijvoorbeeld niet wat meer onszelf kunnen worden, zodat we los durven te komen van het systeem waarin we gevangen zijn? En kunnen we daarbij wat leren van de dieren om ons heen? Judith neemt je mee in haar persoonlijke verhaal en droom: een Eindhoven dat met elkaar leeft binnen de herstelkracht van de planeet.

Na dit Maankwartier ga je onder begeleiding van Eindhoven Dialoog hierover met elkaar in gesprek. Gaat het ons lukken om met elkaar een stad te bouwen waarin we leven alsof we maar één aarde hebben. Wat is er voor nodig? En ontdek welke rol voor jou hierin is weggelegd.

 

NIEUWE MAAN

Voorstellingen, maanredes, expo, performances | januari 2024

Meer dan jij...

Beleef jij mee? Doe jij mee? Praat jij mee?

In seizoen 2023/2024 presenteren we, naast ruim 330 voorstellingen, meer bijzonders.
Iedereen is welkom en uitgenodigd om deel te nemen. 

Lees meer