Marta Syrko

Dorian

Het Nationale Ballet & ISH Dance Collective
vr 16 jun ’23 19:30 - 21:30
Dansthriller naar het beroemde boek van Oscar Wilde
vr 16 jun ’23
19:30 - 21:30
  • vr 16 jun ’23
    19:30 - 21:30
    Pauze 20:20
    Hertog Jan Zaal

Meisner en Gerris laten verschillende dansstijlen op verrassende wijze samenvloeien tot een bruisende mix van hiphop en ballet.

Oscar Wilde’s filosofische roman The Picture of Dorian Gray gaat over het streven om eeuwig jong te blijven en je daarin volledig te verliezen. Choreografen Ernst Meisner en Marco Gerris volgen in deze bewerking de verhaallijn van Wilde’s boek, maar plaatsen het verhaal in een thrillerachtige setting, vol spanning en suspense.
Hoofdpersoon Dorian slaat in zijn zucht naar schoonheid en adoratie volkomen door, met alle gevolgen van dien. Hij belandt in een neerwaartse spiraal en raakt verstrikt in een labyrint waarin hij realiteit en fantasie niet meer kan scheiden.

Na de succesvolle familievoorstellingen Narnia en GRIMM slaan choreografen Ernst Meisner en Marco Gerris  opnieuw de handen ineen en presenteren hun eerste gezamenlijke productie voor volwassenen: Dorian.  Naast de dansers van de Junior Company en ISH Dance Collective werken dit keer ook dansers van Het Nationale Ballet aan de productie mee. 

Joey Roukens, een van de bekendste jonge componisten van Nederland, schrijft speciaal voor Dorian een nieuw avondvullend muziekstuk. Hij componeerde de afgelopen jaren werken voor diverse Nederlandse en internationale orkesten, waaronder het Koninklijk Concertgebouworkest, waarvan hij ‘composer in residence’ was. Meisner en Roukens werkten al eerder samen voor het ballet In Transit.

  • In deze podcast wordt met choreografen Ernst Meisner en Marco Gerris gesproken. 

"Dorian levert groots commentaar in een overweldigende versmelting van dans, muziek, videokunst en scenografie." ★★★★★

Volkskrant

Credits

Choreografie Ernst Meisner en Marco Gerris Muziek Joey Roukens

Meer dan jij...

Beleef jij mee? Doe jij mee? Praat jij mee?

In seizoen 2023/2024 presenteren we, naast ruim 330 voorstellingen, meer bijzonders.
Iedereen is welkom en uitgenodigd om deel te nemen. 

Lees meer