Jelle Vermeersch

Artificiële Intelligentie (A.I.)

Lieven Scheire
di 11 apr ’23 20:30 - 22:10
Een entertainende theatershow over deze wonderlijke nieuwe vorm van software
di 11 apr ’23
20:30 - 22:10
  • di 11 apr ’23
    20:30 - 22:10
    Philipszaal

Maak op een entertainende manier kennis met de nieuwe superheld van de technologie: Artificiële Intelligentie. Je krijgt een blik op hoe het allemaal werkt, wat het nu al kan en wat het in de toekomst zal kunnen.

Wat is dat nu eigenlijk, Artificiële intelligentie, maar vooral: wat is het niet? Zijn het computers die kunnen denken zoals wij? Nee, nog lang niet en misschien wel nooit. Maar A.I. geeft computers en apps wel vaardigheden die ze tot nu toe nooit gehad hebben: gezichten herkennen, voorwerpen benoemen, menselijke taal begrijpen en spreken en ze kunnen zelfs menselijk gedrag voorspellen. Deze kunstjes leiden tot verbluffende mogelijkheden die steeds zichtbaarder worden in ons dagelijks leven. Volgens sommigen is A.I. in combinatie met robotisering het laatste puzzelstukje tot een volledig geautomatiseerd luilekkerland. Of het zo'n vaart zal lopen is verre van zeker. Maar dat A.I. alom aanwezig is en ons leven in de nabije toekomst zal veranderen staat vast.

Over Lieven Scheire

Lieven Scheire is een Belgische comedian, fysicus en science communicator. Op het podium en op televisie. Niemand kan de relativiteitstheorie van Einstein, kwantummechanica of de formule van Drake zo hapklaar en met de nodige dosis humor uitleggen. Hij is bekend van vele tv-programma’s zoals Scheire en de Schepping, Team Scheire, Proefkonijnen, Atlas, De Kennis van Nu en de Code van Coppens. In 2019 won Lieven de populaire tv-quiz De Slimste Mens ter Wereld.

Meer dan jij...

Beleef jij mee? Doe jij mee? Praat jij mee?

In seizoen 2023/2024 presenteren we, naast ruim 330 voorstellingen, meer bijzonders.
Iedereen is welkom en uitgenodigd om deel te nemen. 

Lees meer