Anja Beutler

GINKGO or: 56 million years ago there were palm trees on the North Pole

Nicole Beutler Projects, Consensus Vocalis & O
vr 27 jan ’23 20:30 - 22:00
A ritual for transformation
vr 27 jan ’23
20:30 - 22:00
  • vr 27 jan ’23
    20:30 - 22:00
    Philipszaal

Ginkgo is een rituele oefening van de toekomst. Een laatste extatische dans waar passioneel, geëngageerd en woedend gevochten wordt voor het voortbestaan, op zoek naar ruimte voor nieuwe perspectieven.

Na het grote succes van 8: Metamorphosis, maakt beeldend theatermaker Nicole Beutler opnieuw een unieke totaalervaring over het einde van de mensheid op planeet aarde. In deze dansopera nemen vijf dansers, één thereminist en het koor van Consensus Vocalis afscheid van de wereld zoals we die kennen. Deze voorstelling is het eerste deel van de trilogie Rituals of Transformation (towards a new humanity) waarin Beutler met haar team op zoek gaat naar een nieuwe balans tussen mens, plant, dier, fungus en AI.

  • De aangekondigde inleiding gaat niet door. In plaats daarvan is er een online inleiding beschikbaar die je thuis kunt bekijken. Bekijk hier de online inleiding 
  • Bezoek voorafgaand aan de voorstelling, om 19.00 uur, de gratis Maanrede van Jurriën Hamer. Jurriën Hamer is filosoof, jurist en schrijver van het boek Waarom schurken pech hebben en helden geluk. In zijn Maanrede stelt Jurriën dat zowel trots als vergelding ons in de weg staan bij het maken van radicaal andere keuzes voor de toekomst.

Over Nicole Beutler

Nicole Beutler heeft een achtergrond in beeldende kunst en Duitse letterkunde en studeerde choreografie aan de SNDO in Amsterdam. In de afgelopen twintig jaar heeft ze met haar unieke signatuur een stempel gedrukt op de Nederlandse podiumkunsten. Naast vele nominaties werd haar werk twee keer onderscheiden met de VSCD Momeprijs en de Dioraphte prijs. In 2018 ontving Beutler de Gieskes-Strijbis Podiumprijs voor de diversiteit van haar oeuvre.

NIEUWE MAAN

Voorstellingen, maanredes, expo, performances | januari 2025

Meer dan jij...

Beleef jij mee? Doe jij mee? Praat jij mee?

In seizoen 2024/2025 presenteren we, naast ruim 330 voorstellingen, meer bijzonders.
Iedereen is welkom en uitgenodigd om deel te nemen. 

Lees meer