Johan Persson

Les Misérables

Freek Bartels, Vajèn van den Bosch, Milan van Waardenburg e.a.
wo 20 sep ’23 - zo 1 okt ’23
Een legendarisch, maar vooral zeer aangrijpend en tijdloos verhaal
wo 20 sep ’23
-
zo 1 okt ’23

Het verhaal over vriendschap, vrijheid en liefde keert terug naar Nederland. Beleef de klassieker nu als nooit tevoren met een geheel nieuw decor en een sterrencast!

Het verhaal
Frankrijk in een tijd van onrust, armoede en oneerlijkheid. Na 19 jaar gevangenschap lijkt Jean Valjean zijn vrijheid tegemoet te gaan. Javert helpt hem uit de droom en laat hem weten aan welke voorwaarden hij de rest van zijn leven moet voldoen. Om hieraan te ontsnappen verscheurt Jean Valjean zijn vrijlatingsbrief en neemt een nieuwe identiteit aan. Door de jaren heen bewijst hij een goed persoon te zijn en probeert hij zijn verleden achter zich te laten. Lukt het Jean Valjean om uit handen te blijven van de geobserdeerde Javert, die hem koste wat kost wil bestraffen voor het breken met de voorwaarden?

Les Misérables, een legendarisch, maar vooral zeer aangrijpend en tijdloos verhaal. Geschreven door Victor Hugo. Een musical die je gezien moet hebben!

De populairste musical ter wereld
De musical Les Misérables is wereldwijd populair bij publiek en pers. Naast verschillende Tony, Olivier, Oscar, Grammy en Musical awards, liet het Nederlandse publiek afgelopen september weten de musical nog steeds zeer te waarderen. Zowel het nummer Breng hem thuis en Nog één dag werden tijdens de Uitmarkt 2021 in de top 10 gestemd binnen de categorie Favoriete musicalsong allertijden.

Uit de pers
''Musicalster Milan van Waardenburg is vocaal geweldig en fysiek overtuigend.'' (de Telegraaf ★★★★★)
''Een voorstelling van wereldklasse, meer waard dan de maximale vijf sterren.'' (Musicalsites.nl ★★★★★) 
''Ook wie niet denkt aangetrokken te worden door het genre musical, zou eigenlijk naar Les Misérables.'' (AD ★★★★)
''En laat het vertolken van die meeslepende solo’s maar over aan Milan van Waardenburg, die als Jean Valjean de sterren van de hemel belt en er geen twijfel over laat bestaan dat hij deze virtuoze zangpartij als geen ander beheerst.'' (Theaterkrant) 
''Les Misérables 2.0 is net een 3D-film met weer een uitstekende Jean Valjean.'' (Metronieuws)

De voorstelling van 24 september (14.00 uur) is toegankelijk voor mensen met een visuele beperking
Hier is een blindentolk van Komt het Zien! aanwezig met live audiobeschrijving. Alleen blinden en slechtzienden kunnen dit horen via een draadloze koptelefoon. Vooraf geeft de blindentolk ook een speciale meet & feel inleiding. Blindengeleidehonden zijn welkom. Kies in het bestelproces voor de tickets waar Komt het zien bij staat. Heb je vragen? Neem contact op met onze kaartverkoop via 040 2 11 11 22 / kaartverkoop@parktheater.nl.

  • Deze voorstelling is volledig Nederlandstalig
Onderdeel van

''Nieuwe Les Misérables is overdonderend en doet recht aan verhaal van Victor Hugo.'' ★★★★★

de Volkskrant

Credits

Cast Milan van Waardenburg, Freek Bartels, Vajèn van den Bosch, Ellen Pieters, Channah Hewitt, Mark Roy Luykx, Sem Gerritsma

Meer dan jij...

Beleef jij mee? Doe jij mee? Praat jij mee?

In seizoen 2023/2024 presenteren we, naast ruim 330 voorstellingen, meer bijzonders.
Iedereen is welkom en uitgenodigd om deel te nemen. 

Lees meer