Europe Direct Eindhoven | Parktheater Eindhoven

Reflectie over de verkiezingen van het Europees Parlement

Europe Direct Eindhoven
di 11 jun ’24 15:30 - 17:15
Hoe ziet de toekomst en de rol van de Europese Unie eruit?
di 11 jun ’24
15:30 - 17:15
  • di 11 jun ’24
    15:30 - 17:15
    Via Eventbrite
    Theatercafé laag

Op dinsdag 11 juni in het Parktheater Eindhoven word je uitgenodigd om samen met experts de uitslag van deze verkiezingen te duiden. Hoe ziet de toekomst en de rol van de Europese Unie eruit? Wat gaat er veranderen voor de burgers en bedrijven? Welke scenario’s zien we voor ons?

Dat wordt gedaan samen met enkele experts, waaronder de heer Ludolf van Hasselt. De heer van Hasselt heeft een imposante staat van dienst. In 2006 werd hij hoofd van de Vertegenwoordiging van de Europese Commissie in Nederland en vijf jaar later werd hij verantwoordelijk voor de aansturing van alle 37 kantoren van de Europese Commissie in de lidstaten. 

  • Inloop vanaf 15:00 uur. Start 15:30 uur tot ongeveer 17:15. Daarna ben je van harte welkom voor de borrel/ informeel netwerken
  • Tijdens de bijeenkomst worden foto’s en video-opnames gemaakt 
  • De entree is niet bij de hoofdingang van het Parktheater, maar bij de kaartverkoopingang

Over Ludolf van Hasselt 
Ludolf van Hasselt (67) heeft na zijn studie Europees en Luchtrecht in Leiden diverse functies vervult bij de Rijksluchtvaartdienst. Vervolgens is hij in 1989 gaan werken bij de Europese Commissie waar hij aan de basis stond van de ontwikkeling van het gemeenschappelijk luchtvaartbeleid. Na een periode als Nederlands Vertegenwoordiger bij de Internationale Burgerluchtvaart Organisatie (ICAO) in Montreal is hij teruggekeerd naar de Europese Commissie waar hij het Open Skies luchtvaartakkoord tussen de EU en de VS mede heeft vormgegeven.

In 2006 werd hij benoemd tot Hoofd van de Vertegenwoordiging van de Europese Commissie in Nederland en vijf jaar later werd hij verantwoordelijk voor de aansturing van alle 37 kantoren van de Europese Commissie in de lidstaten. Na zijn pensionering heeft Ludolf van Hasselt een aantal jaren gewerkt bij Buurthuis de Mussen in de Haagse Schilderswijk. Hij is nu o.m. lid van het Team Europe en vrijwilliger bij Ga Den Haag en de Ooievaart.

Meer dan jij...

Beleef jij mee? Doe jij mee? Praat jij mee?

In seizoen 2024/2025 presenteren we, naast ruim 330 voorstellingen, meer bijzonders.
Iedereen is welkom en uitgenodigd om deel te nemen. 

Lees meer