Maarten Mooijman

Roxane van Iperen in Calefax-land

Calefax & Roxane van Iperen
vr 25 apr ’25 20:30
Bestseller auteur van 't Hooge Nest nu op het toneel
vr 25 apr ’25
20:30

Een nieuwe editie van de jaarlijkse concertserie Welkom in Calefax-land! Schrijver en jurist Roxane van Iperen en rietkwintet Calefax verdiepen zich in de rol van muziek in tijden van conflict, tegenslag en trauma. Calefax speelt door Van Iperen geselecteerde muziek met een groter verhaal, van Dmitri Sjostakovitsj, Henriëtte Bosmans, Olivier Messiaen en Billie Holiday. Verhalen waar Van Iperen op een haar typerende scherpe, inspirerende wijze over vertelt.

Onderwerpen waar Van Iperen uitgebreid onderzoek naar deed voor haar boeken, zoals de bestsellers ´t Hooge Nest, Eigen welzijn eerst en Dat beloof ik. Van Iperen plaatst actuele conflicten in een historische context en laat haar licht schijnen over de werking van trauma’s en hoe die een plaats te geven. De muzikale bijdragen van Calefax geven haar verhalen een spirituele verdieping.

Over Welkom in Calefax-land
In de serie Welkom in Calefax-land nodigt rietkwintet Calefax jaarlijks een bekende Nederlander uit. Geen musicus, maar wel iemand met passie voor muziek. Deze persoon is niet zomaar te gast, maar ontwikkelt samen met Calefax het programma én is tijdens het concert aanwezig voor de presentatie. Roxane van Iperen luistert tijdens het schrijven van haar boeken heel specifiek naar muziek, van klassiek tot hiphop, omdat muziek haar in een bepaalde gemoedstoestand brengt. Reden genoeg om haar uit te nodigen voor de derde editie van Welkom in Calefax-land.

Over Roxane van Iperen

Van Iperen werd bij een groot publiek bekend met ’t Hooge Nest, waarmee ze de Opzij Literatuurprijs 2019 won en de shortlist van de NS Publieksprijs 2020 behaalde. Van het boek werden tot op heden 250.000 exemplaren verkocht. Het verschijnt in twaalf landen in vertaling en bereikte de bestsellerlijsten in Duitsland en Engeland.

In mei 2023 verscheen haar roman Dat beloof ik, die lovend is ontvangen. Dat beloof ik stond in de CPNB-toptien ‘best verkochte fictie in 2023’, op de shortlist van de Boekenbon Literatuurprijs 2023 en op de longlist van de Libris Literatuur Prijs 2024.

Credits

Uitvoerenden Oliver Boekhoorn, Bart de Kater, Raaf Hekkema, Jelte Althuis, Alban Wesly en Roxane van Iperen Muziek o.a. Dmitri Sjostakovitsj, Henriëtte Bosmans, Olivier Messiaen, Billie Holiday

Meer dan jij...

Beleef jij mee? Doe jij mee? Praat jij mee?

In seizoen 2024/2025 presenteren we, naast ruim 330 voorstellingen, meer bijzonders.
Iedereen is welkom en uitgenodigd om deel te nemen. 

Lees meer