Parktheater Academy - Zelfloosheid

Gertjan van Dokkum
do 22 feb ’24 17:00 - 18:00
Het zelf staat ter discussie in het Parktheater
do 22 feb ’24
17:00 - 18:00
  • do 22 feb ’24
    17:00 - 18:00
    Kameleon

In het Parktheater staat het zelf ter discussie tijdens de Parktheater Academy Zelfloosheid. Gertjan van Dokkum spiegelt het publiek op hun zelfkennis, zelfbewustzijn en zelfverantwoordelijkheid: ‘Wie ben je? Wat wil je? En waar mag ik jou op aanspreken?’ 

Parktheater Academy - Zelfloosheid

Vervolgens toont Gertjan aan de hand van verschillende actuele voorbeelden wat het ontbreken van een zelf voor verstrekkende gevolgen kan hebben voor onze samenleving. Niet jij, maar anderen maken het samenleven ingewikkeld toch? Complot denkers, zelfbenoemde autonomen, populisten, nationalisten, woke mensen en religieuze fanatici, waar komt dat toch allemaal vandaan? 

Of een voorstelling met zulke zware onderwerpen ook nog enige hoop kan verschaffen en of er volgens Van Dokkum mogelijkheden zijn om het ‘zelf’ te sterken, dat zul je dus zelf moeten gaan ondervinden.  

Over Gertjan van Dokkum 
Gertjan van Dokkum is docent pedagogiek en filosofie aan Fontys Hogeschool Eindhoven. Hij is daarnaast werkzaam als zelfstandig adviseur voor diverse onderwijsorganisaties, de Nationale Politie, Justitie en sportbonden. Het afstudeeronderwerp van zijn studie Filosofie aan de Universiteit van Tilburg was ‘Politiek en waarheid’. Met het boek Zelfloosheid en het onderzoek naar het ‘zelf’ wil Gertjan er vooral voor zorgen dat we elkaar beter gaan begrijpen en dat we onze vrije democratische samenleving koesteren en beter gaan beschermen.

Meer dan jij...

Beleef jij mee? Doe jij mee? Praat jij mee?

In seizoen 2023/2024 presenteren we, naast ruim 330 voorstellingen, meer bijzonders.
Iedereen is welkom en uitgenodigd om deel te nemen. 

Lees meer