Michline Plukker

A Tribute to Aretha Franklin

Solange Rose, Michline Plukker en Oonagh Evertsz
vr 30 jun ’23 22:00 - 22:40
vr 30 jun ’23
22:00 - 22:40
  • vr 30 jun ’23
    22:00 - 22:40
    Vooraf vindt de voorstelling Kunu van Onias Landveld plaats
    Kameleon

We staan stil bij de kracht die we uit muziek putten, door het leven en werk van zangeres Aretha Franklin te vieren. Zangeressen Solange Rose, Michline Plukker en Oonagh Evertsz brengen door middel van muziek en poëzie een eerbetoon aan Aretha.  

Aretha Franklin was een legendarische en invloedrijke zangeres die de wereld met haar krachtige stem en bewezen talent veroverde. Ze was de eerste vrouwelijke stersinger die in 1987 de Rock and Roll Hall of Fame werd ingelijfd en won 18 Grammy Awards tijdens haar lange loopbaan. Ze heeft de wereld geïnspireerd met haar musici, ongeëvenaarde stem, krachtige afbeeldingen en revolutionaire vrouwenemancipatie.

Aretha heeft veel klassiekers geschreven en opgenomen waaronder '(You Make Me Feel Like) A Natural Woman', 'Respect', ''I Say a Little Prayer' en 'Chain of Fools'. Ze was ook een grootste bijdrager aan de Soul Muziek en een idool voor alle gedurfde, gepassioneerde artiesten. Aretha Franklin was een ware pentamoon voor muziek en empowerment, en heeft een enorme voetafdruk op de wereld achtergelaten. 

Ze zal voor altijd herinnerd worden als een gevierde kunstenaar, een ware inspirator en een baanbrekende stem voor vrouwenemancipatie. Op 30 juni vieren we haar onvergetelijk werk en leven met optredens van drie geweldige zangeressen Solange, Michline Plukker en Oonagh Evertsz.

  • Deze voorstelling is onderdeel van de van de Keti Koti herdenkingsdag. Vooraf vindt de bijzondere voorstelling Kunu van Onias Landveld plaats, gericht op het licht in de dokerte. 
  • Het muziekprogramma is gratis te bezoeken 
  • Op 30 juni en 1 juli presenteren culturele instellingen - theaters, gezelschappen en musea - programma’s die verhalen vertellen over het koloniale en slavernijverleden van ons land. Theater voor Keti Koti stimuleert en bundelt deze voorstellingen en culturele activiteiten rond de nationale herdenking van de slavernij. Lees meer op de website van Theater voor Keti Koti. 

Meer dan jij...

Beleef jij mee? Doe jij mee? Praat jij mee?

In seizoen 2023/2024 presenteren we, naast ruim 330 voorstellingen, meer bijzonders.
Iedereen is welkom en uitgenodigd om deel te nemen. 

Lees meer