Nobody’s Sanctuary

Josse Vessies
Nieuwe Maan
wo 24 jan ’24 20:30 - 21:30
wo 24 jan ’24
20:30 - 21:30
  • wo 24 jan ’24
    20:30 - 21:30
    Kameleon

Weten where to go next kan moeilijk zijn met informatie in overvloed en een wereld die van minuut tot minuut van koers lijkt te veranderen. Het wordt steeds noodzakelijker om in diep contact te kunnen treden met onszelf, zonder het bewustzijn van wat er in de wereld gebeurt te verliezen.

Nobody betreedt zijn schuilplaats, een digitale ruimte die hij creëerde in Virtual Reality. Zijn eigen wereld die de realiteit nabootst, met zijn eigen complexiteit en mysteries. Het is een distillaat van Nobody’s eigen ervaringen. Hier hoopt hij te vinden wat hij zoekt. Te diep in je eigen grot der wonderen zie je alleen nog maar de projecties van je eigen geest. Kan Nobody’s zelfgemaakte wereld hem méér teruggeven dan wat hij al weet?

In deze dansvoorstelling creëert Josse Vessies een 360° canvas waarin de tijd verdraait en keuzes geen duidelijke gevolgen meer hebben. Deze duizelingwekkende mogelijkheden zorgen ervoor dat je je bestemming gemakkelijk uit het oog kunt verliezen. In een staat van constante fluxus is het van uiterst belang om jouw innerlijke kompas te kunnen blijven vinden.

Vlieg met ons mee de quantum-mind in, zwevend tussen herinneringen, gewoontes en gedachten. Nobody gaat voorbij wat hij al weet om te vinden wat er nog in hem verborgen ligt. Om een ontbrekende natuurwet te onthullen, de wet van de "innerlijke vonk". We dalen diep af in het lichaam als bron van intuïtieve kennis. En we zweven door eindeloze virtuele ruimtes om te ontdekken wat echt is en wat uiteindelijk overblijft.

A sanctuary owned by Nobody.

Over Josse Vessies
Josse is choreograaf en digitaal kunstenaar. Centraal in zijn werk staat de ervaring van het lichaam als een complexe ruimte met veel verschillende lagen en uitsparingen. Hij omarmt deze ruimte als een levendige psychosomatische wereld en onderzoekt de relatie met de snel veranderende omstandigheden van het hedendaagse en digitale leven.

In Josse’s visie gaat belichaming verder dan wat er binnen de huid gebeurt.. Josse onderzoekt hoe drijfveren en bewegingen leven tussen meerdere wezens. Hoe motivatie en ideeën gedeeld bestaan buiten het individu. Hoe gedachtes vormgegeven worden in levende interactie tussen mensen en niet-menselijke verwanten.

Door zich te richten op de relatie tussen het lichaam en nieuwe mediatechnologieën ontstaan nieuwe vormen van theatraliteit, Josse (her)verbeeldt hun relaties, narratieve functie en vermogen tot poëzie.

NIEUWE MAAN

Voorstellingen, maanredes, expo, performances | januari 2025

Meer dan jij...

Beleef jij mee? Doe jij mee? Praat jij mee?

In seizoen 2024/2025 presenteren we, naast ruim 330 voorstellingen, meer bijzonders.
Iedereen is welkom en uitgenodigd om deel te nemen. 

Lees meer