Ver van je bed

Annick Boer, Martijn Kardol, Renée de Gruijl e.a.
wo 15 mei ’24 20:30 - 22:00
Een cabaretmusical - Live, Laugh, Laat me met rust.
wo 15 mei ’24
20:30 - 22:00
  • wo 15 mei ’24
    20:30 - 22:00
    Philipszaal

De cabaretmusical Ver van je bed zorgt voor een frisse wind in de theaters en neemt je op satirische wijze mee langs de herkenbare uitdagingen van deze tijd. Geen olifant in de kamer blijft onbenoemd in deze eigentijdse cabaretmusical met een grote dosis humor, satire en nieuwe muziek.

Op bezoek in het ouderlijk huis zit Hannah (Renée de Gruijl, o.a. De Tocht, SpangaS) samen met broer Pieter (Martijn Kardol, o.a. winnaar Leids Cabaret Festival) bij moeder Marjan (Annick Boer, o.a. De TV Kantine, Last One Laughing, Wie is de Mol?). Hannah is bijna 30 en had eigenlijk verwacht haar leven nu wel zo’n beetje op de rit te hebben. Een koophuis kan je in deze huizenmarkt niet manifesteren en een relatie vinden zonder te hoeven swipen lijkt een onmogelijke opgave. Pieter zoekt met spoed naar een betaalbare woning voor hem en zijn baby. Tot overmaat van ramp, zit er opeens een andere man op de plek van hun vader: Jan Dirk (Bart van Veldhoven, o.a. Soldaat van Oranje, Diana en Zonen), de nieuwe “lifecoach” van Marjan.

Kon het allemaal maar weer zijn zoals vroeger. Maar hoe gaat dat wanneer de wereld in een razend tempo blijft veranderen en een happy end onbereikbaarder lijkt dan ooit? Samen gaan de generaties weer op zoek naar die verbinding en omarmen ze het ongemak wat daarbij komt kijken.

De pers over Ver van je Bed
"De details in de choreografie zijn een cabaretvoorstelling op zichzelf" (Theaterparadijs, ★★★★★)
"Sterke liedjes met spitse teksten" (De Volkskrant)
"Geeste dialogen en sterke acteurs" (Trouw)
"Cabaretmusical Ver van je bed laat geen herkenbare uitdaging van deze tijd ongemoeid" (Brabants Dagblad)
"Een lekker kwartet van spelers" (Musicalnieuws)
"Geestig script vol rake, verbale grappen" (Musicalworld)

“Super eigentijds en essentieel”

Talkshow de Podcast

Credits

Met cabaretiers Annick Boer en Martijn Kardol en Renée de Gruijl en Bart van Veldhoven | Regie Peter van de Witte  | Script en liedteksten Maarten Hopman | Muziek Ezra van Nassauw | Dramaturgie Sanne Thierens | Decorontwerp Roos Veenkamp | Lichtontwerp Jasper Nijholt | Creatief Producent Niels van Doormalen | Producent Oatmilk studio

Meer dan jij...

Beleef jij mee? Doe jij mee? Praat jij mee?

In seizoen 2024/2025 presenteren we, naast ruim 330 voorstellingen, meer bijzonders.
Iedereen is welkom en uitgenodigd om deel te nemen. 

Lees meer