Bjorn Frins

Der Schauspieldirektor

Opera Zuid
Try-out en première
vr 10 nov ’23 en zo 12 nov ’23
Mozart neemt de operawereld op de hak
vr 10 nov ’23
en
zo 12 nov ’23

Het drama vóórafgaand aan een première gebruiken om een opera te maken, Mozart deed het. In de briljante komedie Der Schauspieldirektor neemt de componist de operawereld op de hak. Alles komt voorbij: van rivaliserende zangers, grote ego’s en hectische repetities tot ruzie op de bühne. 

Mozart kon rijkelijk uit zijn eigen ervaringen putten en dat geldt ook voor regisseur, operazanger én acteur Christopher Gillett. Hij schreef de nieuwe toneeltekst en regisseert Der Schauspieldirektor bij Opera Zuid, met in zijn achterhoofd een schat aan hilarische ervaringen.

Operazanger en auteur Christopher Gillett haalt, samen met dirigent Enrico Delamboye en een topcast vol jong talent, de sprankelende lichtvoetigheid van deze grappige en inventieve partituur naar boven. En natuurlijk staat Mozarts fantastische muziek centraal! 

  • Gezongen in het Duits met Nederlandse en Engelse boventiteling
  • Met gratis inleiding op 10 november om 18.15 uur en op 12 november om 13.45 uur
  • Tip: bezoek het Panelgesprek van Opera Zuid tijdens Let's talk about Democracy over 'Opera als spiegel van een meerstemmige samenleving'. Meer info & tickets

Credits

Cast o.a. Kristina Bitenc, Marc Pantus, Chelsea Bonagura, Mitch Raemaekers, Saskia Bonnarius Concept, tekst en regie Christopher Gillett Muzikale leiding Enrico Delamboye Orkest philharmonie zuidnederland

Meer dan jij...

Beleef jij mee? Doe jij mee? Praat jij mee?

In seizoen 2023/2024 presenteren we, naast ruim 330 voorstellingen, meer bijzonders.
Iedereen is welkom en uitgenodigd om deel te nemen. 

Lees meer