Job van Gelder

De stille kletsmajoor

Tg. Winterberg
zo 14 apr ’24
Een beeldende voorstelling over de kracht van woorden met poppen, visuele poëzie en humor.
zo 14 apr ’24

Wat gebeurt er in een verstild land, waar alleen het hoogstnoodzakelijke gezegd mag worden? Hoe kun je vertellen wat je wilt met de woorden die je hebt? En wat zeg je eigenlijk tussen de regels door? 

 

Flo woont in een land waar bijna niet gesproken wordt. In dit land moet je woorden kopen in een fabriek en héél voorzichtig inslikken. Pas dan kun je ze proeven en uitspreken. Mensen zijn dus zuinig op hun woorden. Flo is op zoek naar liefdevolle woorden, voor een heel bijzonder iemand. Maar die zijn kostbaar.

Kom kijken naar een vindingrijke wereld die letterlijk is opgebouwd uit letters en woorden, met poppen waar je uren naar kunt turen. Een beeldende voorstelling geïnspireerd op het prentenboek Het land van de grote woordenfabriek van Agnès de Lestrade met illustraties van Valeria Docampo.

  • Met De Stille Kletsmajoor won Marlyn Coetsier in 2022 de Zilveren Krekel in de categorie meest indrukwekkende podiumprestatie.
  • Ook toegankelijk voor Doven en (slecht) horenden, middels ondersteuning van Nederlands met gebaren. Actrice en artistiek leider van Tg. Winterberg, Marlyn Coetsier, leerde speciaal voor deze toernee van De Stille Kletsmajoor Nederland met gebaren. 

Uit de pers:

“Visueel is De Stille Kletsmajoor een pareltje en het open en vrolijke spel van Coetsier toont hoe de liefde zowel taal als afkomst overwint.” (Theaterkrant)

  • Geschikt voor doven en slechthorenden: Marlyn, die de voorstelling speelt, zal ook met gebaren zich uitdrukken zodat doven en slechthorende de voorstelling kunnen volgen en soms zijn de nodige gebaren ook op video in het decor te zien
  • Exclusief consumptie
  • Ook kinderen moeten in het bezit zijn van een ticket. 

Credits

Regie & tekst Mark Haayema Spel, vormgeving & poppen Marlyn Coetsier Muziek Joeri de Graaf

Meer dan jij...

Beleef jij mee? Doe jij mee? Praat jij mee?

In seizoen 2024/2025 presenteren we, naast ruim 330 voorstellingen, meer bijzonders.
Iedereen is welkom en uitgenodigd om deel te nemen. 

Lees meer