Job van Gelder

De stille kletsmajoor

Tg. Winterberg
zo 14 apr ’24 13:30 en 15:30
In het land van de grote woordenfabriek
zo 14 apr ’24
13:30 en 15:30

Wat gebeurt er in een verstild land, waar alleen het hoogstnoodzakelijke gezegd mag worden? Hoe kun je vertellen wat je wilt met de woorden die je hebt? En wat zeg je eigenlijk tussen de regels door? 

 

Flo woont in een land waar bijna niet gesproken wordt. In dit land moet je woorden kopen in een fabriek en héél voorzichtig inslikken. Pas dan kun je ze proeven en uitspreken. Mensen zijn dus zuinig op hun woorden. Flo is op zoek naar liefdevolle woorden, voor een heel bijzonder iemand. Maar die zijn kostbaar. Kom kijken naar een vindingrijke wereld die letterlijk is opgebouwd uit letters en woorden, met poppen waar je uren naar kunt turen. Een beeldende voorstelling geïnspireerd op het prentenboek Het land van de grote woordenfabriek van Agnès de Lestrade met illustraties van Valeria Docampo.

Met De Stille Kletsmajoor won Marlyn Coetsier in 2022 de Zilveren Krekel in de categorie meest indrukwekkende podiumprestatie.  

Uit de pers:

“Visueel is De Stille Kletsmajoor een pareltje en het open en vrolijke spel van Coetsier toont hoe de liefde zowel taal als afkomst overwint.” (Theaterkrant)

 

  • Geschikt voor doven en slechthorenden
  • Exclusief consumptie
  • Ook kinderen moeten in het bezit zijn van een ticket. 

Meer dan jij...

Beleef jij mee? Doe jij mee? Praat jij mee?

In seizoen 2023/2024 presenteren we, naast ruim 330 voorstellingen, meer bijzonders.
Iedereen is welkom en uitgenodigd om deel te nemen. 

Lees meer