Anouk van Nunen

Helden!

The Legends
za 16 mrt ’24 20:30 - 22:40
Een eigenzinnig muzikale tocht
za 16 mrt ’24
20:30 - 22:40
  • za 16 mrt ’24
    20:30 - 22:40
    Pauze 21:20
    Philipszaal

Zanger en trompettist Michael Varekamp en toetsenist Wiboud Burkens vormen samen al jaren het kloppend hart van The Legends. In hun tiende avondvullende theaterprogramma nemen zij het publiek mee in een eigenzinnige tocht langs hun voornaamste inspiratiebronnen in de betoverende muziektheatervoorstelling Helden!

Michael Varekamp droomde ervan in de voetsporen te treden van zijn eerste zwarte rolmodel, Louis Armstrong. Chansonnière Tess Merlot ging naar Frankrijk uit liefde voor het chanson en Wiboud Burkens groeide op in Suriname met Soul en Kawina. Kleurrijke inspiratiebronnen voor het oeuvre van The Legends.

The Legends omringen zich ook in dit programma weer met topmuzikanten die hun sporen ruimschoots verdiend hebben op de internationale podia. Evergreens zoals Het Dorp, Everybody wants to be a cat en Mijn Vlakke Land zullen dan ook zeker niet ontbreken in dit spetterende programma.

Speciaal voor deze jubileumvoorstelling slaan zij de handen ineen met regisseur en theaterlegende Karel de Rooij. Deze daagde hen uit om meer dan ooit zichzelf te laten zien in dit meeslepende persoonlijke programma.

‘The Legends raken je in je ziel!’

Theaterparadijs ★★★★

Meer dan jij...

Beleef jij mee? Doe jij mee? Praat jij mee?

In seizoen 2024/2025 presenteren we, naast ruim 330 voorstellingen, meer bijzonders.
Iedereen is welkom en uitgenodigd om deel te nemen. 

Lees meer