Hilde Harshagen

Gezocht: konijn

Maas Theater en Dans
za 27 jan ’24
Miniatuurtheater voor de allerkleinsten
za 27 jan ’24

In Gezocht: konijn gaan drie politieagenten op zoek naar een konijn dat ontsnapt is uit de gevangenis. Konijnen houden zich namelijk niet aan de regels. Ze graven overal holen zonder daar een vergunning voor te vragen, eten wortels waar ze niet voor hebben betaald en poepen op straat. Ze hebben enorme oren, maar luisteren ho maar.

Er begint een achtervolging waarbij het konijn, in de vorm van een vingerpop, steeds ergens anders in de miniatuurstad verschijnt. Uiteindelijk blijkt de stad overgenomen door konijnen en groeien er zelfs bij de baas van de politie konijnenoren. Help je ons mee deze zaak op te lossen? 

  • In dit plakboek vind je allerlei leuke weetjes over de voorstelling, maak je alvast kennis met de politieagenten en vind je leuke spelletjes. 

René Geerlings over Gezocht: Konijn
“Toen ik gevraagd werd iets te maken voor 3+, dacht ik "Hoe krijg je die peuters eigenlijk stil". Zelf was ik toen ik zo oud was altijd zwaar onder de indruk van politieagenten. Het zou dus CSI Miami moeten worden voor driejarigen. Ook wilde ik iets doen met schaal, zodat de doelgroep zich eens groot zou voelen in plaats van klein. Vandaar de maquette.” 

De pers over Gezocht: Konijn
"Het mooi vormgegeven miniatuurspel, met politiepoppetjes die met loeiende sirene jacht maken op het slimme konijntje, is een feest. Niet alleen kinderen, maar ook ouders krijgen er geen genoeg van om te zien hoe er steeds meer brutale konijnen door de stad huppelen." (Trouw, 2011)
"Een oergeestige voorstelling (...) Gecombineerd met heerlijk slapstickspel van drie vaardige acteurs is de voorstelling een klein feestje voor iedereen vanaf drie jaar." (Theatermaker 2011) 
“Voorstelling waarbij je gegarandeerd van flapoor tot flapoor moet lachen.” (directeur Imaginate, Edinburgh) 

  • Excl. pauzeconsumptie
  • Ook kinderen moeten in het bezit zijn van een ticket. 

Ludiek miniatuurtheater met letterlijk en figuurlijk een dubbele bodem."

Volkskrant (2011)

Credits

Regie/decor René Geerlings Spel Henke Tuinstra, Gianni Noten, Sytze Bouma Regieadvies Dorien Folkers, Moniek Merkx Regie-assistent Esther Schouten 

Meer dan jij...

Beleef jij mee? Doe jij mee? Praat jij mee?

In seizoen 2024/2025 presenteren we, naast ruim 330 voorstellingen, meer bijzonders.
Iedereen is welkom en uitgenodigd om deel te nemen. 

Lees meer