Maanrede

Katrien Termeer
za 21 jan ’23 21:00
Maanrede over het voedselsysteem, aansluitend aan de voorstelling Zeemaal
za 21 jan ’23
21:00
  • za 21 jan ’23
    21:00
    Grote foyer
  • Je kunt kaarten kopen via de website, telefonisch en aan de balie. 
    Koop gerust nu alvast je kaarten. Mocht de voorstelling verplaatst of geannuleerd worden, dan bieden we je een alternatieve datum, tegoedbon of restitutie aan. Bekijk hier onze flexibele retourregeling

In Maanredes komt de verbeeldingskracht van theater samen met wetenschap en zijn we op zoek naar nieuwe utopische toekomstbeelden van hoop en verbondenheid. 

Katrien Termeer is hoogleraar bestuurskunde aan de Wageningen Universiteit. Haar onderzoek richt zich op nieuwe sturingsarrangementen voor complexe maatschappelijke uitdagingen zoals duurzaamheid, voedselzekerheid, biodiversiteit en klimaatverandering. Belangrijk voor zowel haar onderzoek als advies is het idee dat kleine, betekenisvolle stapjes (small wins) uiteindelijk tot duurzame transformaties kunnen leiden. Ze is tevens kroonlid van de SER en lid van de Raad voor het Openbaar Bestuur. 

Maanredes zijn inspirerende keynotes, met wetenschap en kennis als vertrekpunt en theater als katalysator van verbeeldingskracht en creatief denken. Voor een metersgrote, verlichte maan in een verder donkere foyer van het Parktheater, spreken onze Maanredenaren tot het publiek met hun wens voor een betere wereld, een beter Brabant.

  • Voor Nieuwe Maan geeft Katrien een Maanrede over het voedselsysteem, aansluitend aan de voorstelling Zeemaal van Sien Vanmaele.
Onderdeel van
NIEUWE MAAN

NIEUWE MAAN

Voorstellingen, maanredes, expo, performances | januari 2023