Christiaan Endeman

Die Zauberflöte

Nederlandse Reisopera
di 7 feb ’23 19:30 - 22:35
Semi-concertante versie van Mozarts geliefde opera
di 7 feb ’23
19:30 - 22:35
  • di 7 feb ’23
    19:30 - 22:35
    Pauze 20:40
    Hertog Jan Zaal

Die Zauberflöte is voor veel mensen de meest bekende en meest geliefde opera van Wolfgang Amadeus Mozart.  Een sprookjesachtig verhaal gecombineerd met fabelachtige muziek. Wie kent niet de beroemde aria van de Koningin van de Nacht?

Het goede en het kwade, het verhevene en het alledaagse, de tragedie en de klucht: het is allemaal terug te vinden in Die Zauberflöte. Op zoek naar de ware liefde moeten prins Tamino en vogelvanger Papageno tijdens hun reis moeilijke beproevingen trotseren. Hoeveel beide mannen ook van elkaar verschillen, ze worden allebei aan het eind beloond voor hun moed en doorzettingsvermogen. Mozart lijkt hiermee te willen zeggen dat ieder van ons op zijn eigen manier vervulling kan vinden in het leven.

 

Semi-concertante versie
Nationale Reisopera heeft op 12 januari besloten om Die Zauberflöte niet geënsceneerd, maar in een semi-concertante versie uit te voeren. Personele onderbezetting –onder meer veroorzaakt door ziekte – en de omvang van de geplande productie liggen ten grondslag aan deze beslissing. Het is hierdoor niet mogelijk om in de resterende repetitietijd de voorbereidingen voor een geënsceneerde versie volgens het originele concept en ontwerp, volgens onze gebruikelijke kwaliteitseisen te voltooien. Decor en kostuums ontbreken in deze semi-concertante versie. De handeling op het toneel wordt uitgevoerd door dezelfde cast, door Phion, Orkest van Gelderland en Overijssel en door koor Consensus Vocalis.  Wij zijn verheugd dat we ondanks deze beperkingen operaliefhebbers kunnen laten genieten van een aantrekkelijke semi-geënsceneerde versie van misschien wel Mozarts meest geliefde opera Die Zauberflöte. 

Geniet van de prachtige muziek van Mozart uitgevoerd door een cast met topsolisten, een koor en orkest.

  • Gezongen in het Duits met Nederlandse en Engelse boventiteling.

“Uitstekende, alert met de zangers meeschakelende leiding van de jonge dirigent Marcus Merkel en elegant, precies spel van (orkest) Phion.”

NRC

Over de Nederlande Reisopera

De Nederlandse Reisopera produceert met lef verrassende grote en kleine operaproducties van topkwaliteit en reist daarmee langs de theaters in Nederland. Het gezelschap wil de kunstvorm opera voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk maken.

Meer dan jij...

Beleef jij mee? Doe jij mee? Praat jij mee?

In seizoen 2024/2025 presenteren we, naast ruim 330 voorstellingen, meer bijzonders.
Iedereen is welkom en uitgenodigd om deel te nemen. 

Lees meer