Inge van Beekum

Helden van het Zuiden

Björn van der Doelen, Gerard van Maasakkers, Anneke van Giersbergen e.a.
Exclusief in het Parktheater
vr 16 sep ’22 en za 17 sep ’22
Brabantse muzikanten eren hun muzikale helden
vr 16 sep ’22
en
za 17 sep ’22

Waar zijn we zonder onze helden? Iedereen heeft wel een grote of kleine held. En we eren ze maar wat graag. Helden van het Zuiden is een splinternieuwe muzikale voorstelling waarin bekende Brabantse muzikanten hun muzikale helden eren. Na een succesvolle eerste editie in 2021, gaan we nu voor editie twee!

Een intieme avond met muziek, gesprekken en verhalen. Onder leiding van Björn van der Doelen en zijn band de Huursoldaten geven Gerard van Maasakkers, Anneke van Giersbergen, Alissa May, Sem Jansen en Leif de Leeuw hun vertolking van hun favoriete nummers. In de setting van een repetitiehok, waarin de filterkoffie loopt en de flessen bier koud staan, ploffen ze naast Björn neer op de bank. Ze delen hun persoonlijke verhalen achter de nummers, hun fascinatie voor hun helden, laten een stukje horen op een krakende pick-up en spelen de liedjes op een manier die bij ze past.

Meer over de cast


Björn van der Doelen 
Voormalig profvoetballer en de uit Goirle afkomstige Björn van der Doelen (PSV, Standaard Luik, FC Twente en NEC Nijmegen) stopte nog voor z'n 30ste met voetballen om o.a. muziek te gaan maken. Inmiddels is hij gepokt en gemazeld en na het uitkomen van z'n laatste album Eerwaarde Vader zegen mij want ik heb gezondigd alweer vijf albums verder. Een theatertour met Karin Bruers en Henk van Straten (2014), een clubtour als voorprogramma van Guus Meeuwis (2016) , een theatertour met z'n band de huursoldaten (2017 en 2019) en een paar honderd optredens (sinds 2007) in grote en verrekt kleine zaaltjes, theaters, huiskamers en op festivals hebben er voor gezorgd dat van der Doelen inmiddels uiterst comfortabel op het podium staat. Een karakter waarbij de glimlach nooit ver weg is. Die een verhaal kan vertellen. Geen poëtisch gelul maar ware woorden.

Anneke van Giersbergen 
De uit Sint-Michelsgestel afkomstige Anneke van Giersbergen heeft er heel wat muziekmeters opzitten. Na dertien jaar als frontvrouw van de band The Gathering ging ze in 2007 solo verder. Sindsdien kent haar creativiteit geen grenzen. Het album Everything is Changing uit 2012 was een mijlpaal in haar solocarrière, hiervoor ontving ze twee Edison Award-nominaties in de categorieën Beste vrouwelijke artiest en Beste album. In 2019 eerde Buma Cultuur Anneke met de Buma ROCKS! Exportprijs voor de meest succesvolle Nederlandse artist in het buitenland in zware muziek. In 2021 brengt Anneke haar nieuwe soloalbum The darkest skies are the brightest uit.   

Alissa May
Melissa Jansen, oftewel Alissa May, is een powerchick die met haar attitude rauwe pop brengt. Je kunt de Eindhovense zangeres onder andere kennen van haar deelname aan The Voice of Holland in 2015. Ook stond ze in het voorprogramma van de Skyward clubtour van Davina Michelle.

Credits

Helden van het Zuiden is een productie van Parktheater Eindhoven, Theaterbureau de Mannen en Björn van der Doelen.

Meer dan jij...

Beleef jij mee? Doe jij mee? Praat jij mee?

In seizoen 2024/2025 presenteren we, naast ruim 330 voorstellingen, meer bijzonders.
Iedereen is welkom en uitgenodigd om deel te nemen. 

Lees meer