Ellen van Bennekom

Unbeschreiblich Weiblich

Saskia Noort, Stella Bergsma e.a.
vr 8 dec ’23 20:30 - 22:00
Ode aan Nina's rebellie en een spervuur aan literatuur
vr 8 dec ’23
20:30 - 22:00
  • vr 8 dec ’23
    20:30 - 22:00
    Philipszaal

Wat is een vrouw eigenlijk? Is ze haar maatschappelijke positie? Haar lichaam? Haar relaties of uiterlijk? Is dit alles met een pen te beschrijven? Saskia Noort en Stella Bergsma wagen zich eraan.

Samen met hun bloedeigen band Flaming Vulva's en een divers leger aan schrijfsters beschrijven en bezingen ze alles wat ze meemaken, wat hen opwindt of irriteert, kortom hoe het is om vrouw te zijn deze tijd. Van daten tot bodyshamen. Van abortus tot ouderschap. Van politiek tot romantiek. Verwacht te huilen te lachen en ademstokkende herkenning. Als je de zaal verlaat voel je je geïnspireerd, vol zusterliefde en natuurlijk... onbeschrijfelijk vrouwelijk! 

Over Saskia Noort 
Saskia Noort is schrijfster en columniste. Van haar boeken werden ruim 3 miljoen exemplaren verkocht. Haar werk werd in vijftien talen vertaald en werd bewerkt voor televisie, film en theater waaronder Nieuw Buren en De Eetclub. In haar carrière heeft zij meerdere prijzen mogen ontvangen, waaronder de GNM Meesterprijs voor haar gehele oeuvre (2013) en twee nominaties voor De Gouden Strop voor ‘Terug naar de Kust’ en ‘De Eetclub’.

Op 30 juni 2023 verscheen haar nieuwe boek ‘De Nazaten’, het langverwachte vervolg op ‘De Eetclub' en ‘Debet’.

Over Stella Bergsma 
Stella Bergsma is schrijver, opiniemaker en frontvrouw van de band EinsteinBarbie. In maart 2016 verschijnt Bergsma's debuutroman Pussy Album, een spraakmakend boek, dat haar in één klap op de kaart zet in literair Nederland. In 2020 verschijnt Nouveau Fuck, een manifest voor dwarsdenkers, waarin de gevaarlijkste schrijfster van Nederland je laat kennismaken met de onverschrokken vrouw.

Stella schrijft columns voor onder meer de Volkskrant, HP/De Tijd, De Morgen, NTR, en Linda, over politiek, actualiteiten, seks en andere ongemakkelijke zaken. Daarnaast is zij regelmatig op televisie te zien in programma's als DWDD, Ladies Night, Jinek, Mondo, Pauw, Winteruur, RTL Boulevard, De Slimste Mens, Weet Ik Veel en de TV Kantine. In 2022 maakt zij voor Net5 de tv-documentaire Sorry voor de tieten, waarin ze het taboe op vrouwenborsten onderzoekt.

 

Credits

Met Saskia Noort en Stella Bergsma Gasten wisselende gastschrijvers en een driekoppige band o.l.v. Julia Schellekens (de dochter van Saskia) Regie Wimie Wilhelm 

Meer dan jij...

Beleef jij mee? Doe jij mee? Praat jij mee?

In seizoen 2023/2024 presenteren we, naast ruim 330 voorstellingen, meer bijzonders.
Iedereen is welkom en uitgenodigd om deel te nemen. 

Lees meer