Hugo Thomassen

Orphée aux Enfers

Opera Zuid
try out en première
vr 19 mei ’23 en zo 21 mei ’23
Komische opera van Jacques Offenbach
vr 19 mei ’23
en
zo 21 mei ’23

Orphée aux Enfers is een komische opera van meester-satiricus Jacques Offenbach. Het is een parodie op de oudheid en toont het conflict tussen hel en paradijs.

Deze opera geeft een draai aan de klassieke mythe. Euridice haat de muziek van Orfeo, wijst haar burgerlijke leven af en reist met haar minnaar Pluto naar de onderwereld. De goden, verveeld met hun leven, besluiten haar te volgen. Daar barst een uitzinnig en bevrijdend feest los. De bruisende muziek van Offenbach is kwetsbaar als een zeepbel en tegelijkertijd extreem extravagant.

De opera speelt zich niet alleen in de oudheid af, maar haakt ook in op de actualiteit. Het neemt de hak op zowel mythologie als de menselijkheid en bevat verliefde stervelingen, vermomde goden en levendige melodieën.

  • Uitgevoerd in het Frans met Nederlandse en Engelse boventiteling
  • Gratis inleiding (vrijdag om 18.15 uur, zondag om 13.45 uur)

Credits

Cast Amel Brahim-Djelloul, Mark Omvlee, Roger Smeets, Francis van Broekhuizen, Mathys Lagier, Thomas Morris, Jeroen de Vaal, Anna Emelianova, Olivier Hernandez, Marina Ruiz, Sophie Collin, Tom Jansen Regie Benjamin Prins Muzikale leiding Enrico Delamboye Choreografie Willy Laury Koor Theaterkoor Opera Zuid i.s.m Kooracademie Maastricht Orkest philharmonie zuidnederland Dance captain Gijs Hanegraaf Dansers Matteo Esposito, Rolf Kuijpers, Dorota Nowak, Clara Esteban Decorontwerp Marloes, Wikke Kostuumontwerp Marrit van der Burgt Choreografie Willy Laury Lichtontwerp Julian Maiwald 

Meer dan jij...

Beleef jij mee? Doe jij mee? Praat jij mee?

In seizoen 2023/2024 presenteren we, naast ruim 330 voorstellingen, meer bijzonders.
Iedereen is welkom en uitgenodigd om deel te nemen. 

Lees meer