Wolfgang, het wonderjong

Pieter Kramer | Theateralliantie & Theater Oostpool
vr 3 feb ’23 - zo 5 feb ’23
Kan ik er iets aan doen dat ik zo geniaal ben?
vr 3 feb ’23
-
zo 5 feb ’23

Een sprankelende en muzikale familievoorstelling over Wolfgang Amadeus Mozart en zijn leven als kindster en recalcitrante puber, met originele liedjes van Theo Nijland, gebaseerd op Mozarts muziek.

Hoe ver push je een kind dat talent heeft? Wat zijn daar vervolgens de effecten van op dat kind? Hoe schrijf je eigenlijk een tof muziekstuk? En wat gebeurt er als vriendschap omslaat in jaloezie? Het zijn de centrale vragen in Wolfgang, het wonderjong waarin we de vroegrijpe componist Wolfgang 'Wolfie' Mozart en zijn pubermattie Antonio 'Tonnie' Salieri volgen in hun tocht langs paleizen, studentenhuizen en muziekhallen.

Bereid je voor op een nieuwe wereld met koetsen, paleizen, krankzinnige keizers en ongelooflijk hoge Sachertortes. Voortgestuwd door zijn muze Rita probeert Wolfgang de mooiste muziek te scheppen die ooit gehoord is, waarbij hij ontdekt dat de wereld soms een hel is en dan weer één grote, verleidelijke opera.

  • Exclusief consumptie

Uit de pers

  • "Een feest voor geest , oog en oor". (Trouw ★★★★★)
  • "Aanrader". (Algemeen Dagblad ★★★★★)
  • "Tal van grappen en twisten". (★★★★★)

 

 

"Geweldige familievoorstelling". (★★★★★)

Algemeen Dagblad

Familievoorstelling van Pieter Kramer

De familievoorstellingen van Pieter Kramer zijn inmiddels een gekoesterde traditie in theaterland. Kramer en zijn team maakte deze producties vele jaren bij Theater Rotterdam (voorheen RO Theater). Na legendarische voorgangers als De gelaarsde poes, Hamlet en Lang & gelukkig zetten de theaters van de Theateralliantie deze traditie voort met Theatergroep Oostpool als coproducent.

Meer dan jij...

Beleef jij mee? Doe jij mee? Praat jij mee?

In seizoen 2024/2025 presenteren we, naast ruim 330 voorstellingen, meer bijzonders.
Iedereen is welkom en uitgenodigd om deel te nemen. 

Lees meer