Marije Kuiper

Uit het niets

Pieter Derks
reprise
za 15 okt ’22 20:00 - 21:45
Daar is hij weer!
za 15 okt ’22
20:00 - 21:45
  • za 15 okt ’22
    20:00 - 21:45
    Hertog Jan Zaal
    Geweest

Pieter is terug en heeft zin om weer los te gaan. Met verhalen, grappen, muziek en wie weet wat er allemaal nog meer tevoorschijn komt.

In zijn vorige voorstelling wist Pieter Derks het publiek met zijn persoonlijke rode draad te ontroeren, maar ook met scherp engagement bij de les te houden. In zijn voorstelling Uit het niets stelt hij opnieuw verrassend simpele vragen. Omdat je in ingewikkelde tijden de dingen niet moeilijker moet maken dan ze zijn.

  • Genomineerd voor de Poelifinario in de categorie Engagement
    De jury: “Als we problemen niet echt willen of kunnen oplossen, blijft er maar één alternatief over: de beeldvorming veranderen. In Uit het niets laat Pieter Derks haarscherp zien dat deze schijnveiligheid ons dichter en dichter bij de afgrond brengt. Er zijn te veel mensen die praten en te weinig mensen die doen. De cabaretier vertelt zijn sombere verhaal met veel humor, maar waakt voor een relativerende knipoog. Die zou je immers kunnen aanzien voor misplaatst optimisme. Dit is de meest alarmerende voorstelling van Derks tot nu toe. En misschien wel zijn beste.”
Onderdeel van
De Lange Tafel