Jonas Vermeulen

Glorious Bodies

Circumstances | Piet van Dycke
vr 24 nov ’23 20:30
Een indrukwekkende, charmante en humoristische voorstelling over de draagkracht van ons lichaam
vr 24 nov ’23
20:30
  • vr 24 nov ’23
    20:30
    Locatie: Natlab - Podiumzaal

Het  is een fysieke, ontroerende en hoopvolle circus- en dansvoorstelling over de draagkracht van ons lichaam. Over zien en gezien worden, over de grens tussen klassiek en hedendaags circus met zes acrobaten tussen de 53 en 67 jaar met een verleden in het klassieke(re) circus. De voorstelling laat zien tot wat de mens en het menselijk lichaam in staat is en daar staat duidelijk geen leeftijd op.

Veroudering is nog steeds een taboeonderwerp in onze samenleving en al zeker binnen de circuswereld. Net zoals topsporters, stoppen de meeste acrobaten na een bepaalde leeftijd met intensief trainen. Hoe transformeren die perfecte lijven? Kan je als mens ooit vrede sluiten met je eigen lichaam? Kan je volledig in harmonie zijn? Glorious Bodies werpt op een bijzondere manier licht op het proces van veroudering. Iets wat ons allemaal overkomt, nu, op dit moment.

Over Piet van Dycke 
Piet Van Dycke werkt als dans- en circusmaker, performer, coach en docent bij verschillende kunstorganisaties. Hij studeerde in 2018 als choreograaf af aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. De komende 3 jaar zal hij werken onder PLAN – een ontwikkelingsplatform in Brabant (NL). Hij won de Jacques de Leeuw prijs in 2018, werd gekozen als ‘meest beloftevolle maker’ door recensenten Wendy Lubberding en Annette Embrechts in zowel 2019 als in 2020 en won de BNG Bank Dansprijs 2021. 

Credits

Concept, choreografie Piet Van Dycke Performers Winfried Deuling, Astrid Schöne, Det Rijven, Paul Griffoen, Johannes Fischer, Thorsten Bohle  Muziek Kris Auwers Met dank aan Miramiro, Destelheide, Wybren Wouda

Meer dan jij...

Beleef jij mee? Doe jij mee? Praat jij mee?

In seizoen 2024/2025 presenteren we, naast ruim 330 voorstellingen, meer bijzonders.
Iedereen is welkom en uitgenodigd om deel te nemen. 

Lees meer