Inge van Beekum

Kerstwintercircus

Jubileumeditie - 50 jaar
vr 23 dec ’22 - za 31 dec ’22
Het leukste uitje in de Kerstvakantie
vr 23 dec ’22
-
za 31 dec ’22

Hooggeëerd publiek! Het is tijd voor een zinderende jubileumeditie van het Internationale Kerstwintercircus. In 2022 vieren we 50 jaar circus! De Hertog Jan Zaal ondergaat wederom een bijzondere metamorfose tot echte circuspiste. 

Van jongleurs tot trapeze-artiesten en van clowns tot evenwichtskunstenaars: voor de 50e editie halen we de beste en mooiste acts vanuit de hele wereld naar Eindhoven. En ook dit jaar ontbreekt spreekstalmeester Arjan Smit niet. Geniet met de hele familie van een onvergetelijke middag of avond in het Parktheater!

Buiten de piste
Kom op tijd (vanaf een uur voor aanvang) of blijf nog even hangen, want buiten de piste is er nog van alles te beleven. Gezellige kraampjes waar je lekker kunt eten, kinderen kunnen zelf de circusartiest uithangen en op de Grote Foyer kun je een ritje maken in de draaimolen. Leg je bezoek daarnaast vast in de speciale Kerstwintercircus photobooth; een bijzondere herinnering voor thuis. Ook is er na elke show van 16.00 uur een Meet & Greet met de circusartiesten in de foyer. 

Lekker eten tijdens het Kerstwintercircus
Tijdens het circus serveert restaurant BIJ13 het Kerstwintercircusmenu (keuze uit vlees, vis of vega) en het Ik wil er wel wat bij...-arrangement (alleen mogelijk bij de voorstelling van 12.00 uur). Met op de Kerstdagen een extra feestelijk viergangendiner. Boek direct bij het bestellen van kaarten voor het Kerstwintercircus. Inclusief speciale kinderprijzen (t/m 12 jaar). 

Kerstwintercircus publieksprijs
Op 31 december, tijdens het laatste circus, wordt de Kerstwintercircus publieksprijs 2022 uitgereikt aan de meest favoriete circusact. Wie gaat er winnen? Na afloop van de voorstelling ontvang je een mail van het Parktheater om je stem uit te brengen. 

En de winaar is... jongleur Johan Wellton! 

Goed om te weten 

  • Je kunt kiezen uit stoelen in de zaal, op de tribune of de zitplaatsen aan de piste (zitplaatsen aan de piste € 5 extra) 
  • Try out op vr 23, première op za 24 om 12.00 uur
  • De kinderprijs van het circus is van toepassing op kinderen van 0-12 jaar
  • Over 50 jaar circus: Bekijk de speciale filmpjes waarin belangrijke mensen achter de schermen terugblikken op 50 jaar kerstwintercircus 
  • Kleurplaat downloaden

Credits

Programmering Frank Torrez, Bram Jacobs, Trolle Rhodin Regie & lichtontwerp Uri Rapaport Orkest The Slampampers Spreekstalmeester Arjan Smit Ringmaster Trolle Rhodin Productie Parktheater Eindhoven

Extra

Voor de 50e editie hebben we een veelzijdig programma samengesteld met bijzondere, spectaculaire en mooie acts vanuit de hele wereld. 

Arjan Smit (Nederland) - Spreekstalmeester
Toto Castiñeiras (Argentinië) - clown 
Chloe Jayne Walsh (Engeland) - Haarhang-act 
Johan Wellton (Zweden) - Jongleur 
Tony Frebourg (Frankrijk) - Diabolo 
Bello Sisters (Italië / Duitsland) - Acrobatiek
Wise Fools (Finland / Zuid-Afrika) - Triple trapeze act
Acro Sansfrontiére (Guinea) - Acrobatiek
Stefan Dvorak (Oostenrijk) - Balansact
Flying Baikonur (Kazachstan) - Trapeze
The Slampampers (Nederland) - Orkest

Acts zijn onder voorbehoud, wijzigingen zijn mogelijk.

Vanwege onvoorziene omstandigheden zijn twee acts vervangen: David Shiner wordt vervangen door Toto Castiñeiras en Nyame Ye Acrobatic Group door Acro Sansfrontiére. 

Meer dan jij...

Beleef jij mee? Doe jij mee? Praat jij mee?

In seizoen 2023/2024 presenteren we, naast ruim 330 voorstellingen, meer bijzonders.
Iedereen is welkom en uitgenodigd om deel te nemen. 

Lees meer