Blogs en artikelen

Hier vind je regelmatig blogs en artikelen over het Parktheater die je informeren, inspireren, iets leren of raken.  
Wil je reageren op een blog? Stuur een mailtje naar communicatie@parktheater.nl.

Loes
Het Parktheater is meer dan een theater. Content-dirigent van Parktheater Eindhoven, Loes Barkema, schrijft regelmatig over onderwerpen die actueel zijn in het Parktheater.
Süheyla Yalçin
Süheyla Yalçin is producent van de podcast Fufu & Dadels, redacteur bij de Correspondent en freelance schrijver.

Vroeger ging ze weinig naar het theater omdat veel voorstellingen voelden als een 'ver-van-haar-bed-show'. Nu zijn voorstellingen veel diverser: ook onderbelichte verhalen, ontwikkeld door makers van kleur, krijgen een podium. Het zijn producties die relevant zijn voor een groot publiek, het Eindhovense publiek.

Met een intersectionele en biculturele blik werpt ze analyses op producties die te zien zijn in het Parktheater. In haar maandelijkse blog reeks 'Do take this drama personal' interviewt ze makers, beschrijft Süheyla wat creaties met haar doen en geeft ze jou een snelle, gemakkelijke opsomming van alle redenen waarom je het stuk zou moeten gaan zien.
Vitoria Visits
Parktheater Eindhoven vroeg bezoekster Vitoria Aquino als ambassadeur voor het theatergenre dans. Zij bezoekt daarvoor regelmatig dansvoorstellingen in het land en schrijft hierover in haar blog Vitoria Visits. Vitoria is zelf danseres, afkomstig uit Brazilië en woonachtig in Eindhoven. Ze heeft een acteerdiploma en is een danser in hart en nieren. Ze behaalde haar bachelor in Performing Arts (BR) en haar master in Arts-Performing Public Space (NL). Tegenwoordig treedt ze op bij The Espiral Artistic Collective in Eindhoven. Haar blogs zijn in het Engels.