HOST RAMSES

Onze hosts kijken ernaar uit je te mogen ontmoeten tijdens een van de STROOM voorstellingen. Het gaat een seizoen worden vol inspirerende gesprekken met mooie mensen over actuele onderwerpen die ertoe doen. Voordat zij kennis gaan maken met jou, vertellen zij graag iets over zichzelf. 

Graag stellen we Ramses van Oers aan je voor:

© Inge van Beekum

Vertel ons: wie ben je en waarom ga jij met plezier naar je werk? Mijn naam is Ramses van Oers, voorheen artistiek leider van Theaterplan, presentator en organisator van o.m. cabaretfestivals en talkshows, speler en trainer. Maar ook vooral onderwijzer. Op een inclusieve basisschool. Het lijken zo veel verschillende beroepen en ambachten maar er is één overkoepelend thema waardoor ik overal met plezier naar toe rijd: talent! Toptalent of verborgen kleine talentjes. Als ik dat van dichtbij mag meemaken en er een klein beetje aan mag bijdragen is mijn dag geslaagd.

Wat zijn jouw grootste drijfveren? Lastig uit te splitsen. Maar vaak gaat het om enthousiasme, lol en passie. En dan bedoel ik de versies die ontstaan in contact met anderen. Als je samen tot een idee komt waarvan de adrenaline gaat stromen en waardoor je uit je stoel opveert om aan de slag te gaan. Of dat je niet kan stoppen met doorgraven op dat éne onderwerp. Of die avond dat je slap gezever voelt als de oplossing voor de hele wereldproblematiek. En dat je dat samen eens bent en er nog eens goed op proost.

© Inge van Beekum

Deze beweging genereert energie en dat geven we graag door aan anderen. Met deze #doorSTROOM kunnen we de wereld elke dag een beetje mooier maken! Welke inspiratie vind jij belangrijk te delen met anderen? Échte mensen, live acteurs, makers en dansers, waarvan je het zweet kan ruiken op de eerste rij, waar elke claus of danspas theoretisch nog kan mislukken of juist veel beter kan gaan dan gisteren heeft áltijd een surplus ten opzichte van een schermpje. Je beleeft de avond tegelijkertijd met de artiest. Dat heeft iets betoverends.

Hoe belangrijk vind jij dat mensen onderdeel moeten worden van deze #doorSTROOM? Er moet niks. Maar waarom zou je het jezelf ontzeggen…. Kippenvel, nekharen, onderbuik, ze worden allemaal aangesproken als je geluk hebt. Mis die kans niet…

© Inge van Beekum

Welke STROOM MeetUp is jou het meeste bijgebleven en waarom? Een leuk avondje uit van Theater Artemis. Omdat ik ontzettend onder de indruk was van de voorstelling en dat vooraf niet helemaal had verwacht. Ik was zo verrast dat de vragen die ik had voorbereid kon wegmikken omdat ik tijdens de voorstelling er zoveel vragen bijkreeg. Wat een tof concept en wat een talentvolle makers en spelers!

De MeetUp geeft de gelegenheid voor mooie ontmoetingen en echte gesprekken. Welk persoon zou jij graag nog ooit willen ontmoeten? Ricky Gervais. Maar dat is gewoon omdat je op een hypothetische vraag ook een hypothetisch antwoord mag geven :)

Wat is je geheim voor een goed, verdiepend gesprek? Onderbreek de pr-boodschappen en vraag door bij twijfel. En geef na een zenuwachtig lachje wél bedenktijd omdat het daar waarschijnlijk naar de kern gaat. In de halve zinnen, zoekend naar de juiste woorden, zit vaak al een doorkijkje naar de ware boodschap. En doe vooral wat je te binnenschiet.

MEET RAMSES


Je kunt Ramses ontmoeten tijdens de MeetUp van deze voorstellingen:
(of bekijk hier de volledige agenda met alle STROOM voorstellingen)

STROOM


Een nieuwe STROOMing is ontstaan. Het Parktheater is namelijk altijd in beweging, voor jou en met jou. Beweging genereert energie en dat geven we door in de voorstellingen van STROOM. Een nieuwe stroming voor mensen boordevol ideeën, kritische blik en nieuwsgierige aard. Bij STROOM zijn jij en ik onderdeel van het verhaal.

Na de voorstelling kun je in gesprek met de maker tijdens de MeetUp. Wie geef jij inspiratie? Wat zet jij in beweging? Geef de energie door. Word onderdeel van de #doorSTROOM.

STROOM voorstellingen zijn er in de genres theater, dans en jeugdtheater. Je bezoekt een STROOM avond voor de vaste lage prijs van € 15,00 (jeugdvoorstellingen € 12,50).