HOST BRIT


Onze hosts kijken ernaar uit je te mogen ontmoeten tijdens een van de STROOM voorstellingen. Het gaat een seizoen worden vol inspirerende gesprekken met mooie mensen over actuele onderwerpen die ertoe doen. Voordat zij kennis gaan maken met jou, vertellen zij graag iets over zichzelf. 

Graag stellen we Brit van der Heijden aan je voor:

© Inge van Beekum

Vertel ons: wie ben je en waarom ga jij met plezier naar je werk? Dag! Ik ben Brit, ik ben 20 jaar en ik ben geboren en getogen Eindhovenaar. Ik woon nu in Nijmegen en zit inmiddels in mijn derde jaar van Philosophy, Politics and Society aan de Radboud Universiteit. Deze studie kijkt naar belangrijke hedendaagse politieke en maatschappelijke problematieken vanuit een filosofische achtergrond. Ik ben enorm enthousiast en dankbaar dat ik met deze studie zulke betekenisvolle en interessante onderwerpen mag onderzoeken en er met een hele groep gelijkgestemde, en toch diverse, studenten over kan praten. Momenteel ben ik me aan het specialiseren in protestkunst en de maatschappelijke invloed van kunst in activisme, waardoor ik in aanraking kom met enorm veel vette kunstwerken met bijzondere verhalen.

Wat zijn jouw grootste drijfveren? Mijn grootste drijfveren zijn mijn enorme drang om de wereld om me heen een beetje beter te maken dan ik hem heb aangetroffen en het geraakt worden door de passies van anderen. Ik mag me erg gelukkig rekenen met de vele slimme, getalenteerde en gepassioneerde mensen om me heen, waardoor ik alleen maar meer geinspireerd raak om dingen te onderzoeken, te delen en te maken. Mooie, activerende en inspirerende kunst is daar ongetwijfeld onderdeel van.

© Inge van Beekum

Met deze #doorSTROOM kunnen we de wereld elke dag een beetje mooier maken! Welke inspiratie vind jij belangrijk te delen met anderen? Oei, dit vind ik een lastige vraag. Ik heb soms het gevoel omdat ik nog zo jong ben ik nog niet zo veel wijsheden heb om te delen. Maar als ik iets zou moeten zeggen, is dat je de ruimte mag innemen. Je mag hard praten, groot dansen en veel delen. Als je je niet te veel laat inperken kom je zoveel makkelijker in contact met anderen en dingen die jij vet vindt maken!

Hoe belangrijk vind jij dat mensen onderdeel moeten worden van deze #doorSTROOM? Heel belangrijk! Ik specifiek hoop dat ik de jongere generatie in Eindhoven kan meenemen in het concept van STROOM en dat ze inzien hoeveel vette makers er zijn die een belangrijk verhaal te vertellen hebbben. Ik hoop dat theater, en cultuur in het algemeen, steeds toegankelijker wordt voor (jonge) Eindhovenaren en zo mensen kunnen zien hoeveel kunst voor de wereld kan doen.

Brit van der Heijden
© Inge van Beekum

Welke STROOM MeetUp is jou het meeste bijgebleven en waarom? Ik heb vorig jaar, net zoals dit keer, bij een voorstelling het nagesprek mogen leiden. Dat was de voorstelling Controle van de dansgroep 155. Ik vond het ontzettend vet dat ik met hen mocht praten, omdat ik ze al een paar keer eerder had gezien in het theater en op het theaterfestival De Parade, en ik elke keer enorm heb genoten. Het waren hele nuchtere aardige gasten die erg open stonden voor een gesprek, wat het voor mij ook heel fijn maakte. Wat ik het meest bijzonder vond is dat er een grote groep publiek bij het gesprek was die allemaal erg interessante vragen stelden en waardoor er een dynamisch en fijn gesprek ontstond tussen de makers en het publiek. Ik hoefde uiteindelijk maar weinig te doen, en dat is wat je bij zo’n gesprek natuurlijk wilt.

De MeetUp geeft de gelegenheid voor mooie ontmoetingen en echte gesprekken. Welk persoon zou jij graag nog ooit willen ontmoeten? Ik zou erg graag eens in gesprek willen gaan met Sophie Straat! Zij heeft protestmuziek in Nederland echt weer op de kaart gezet en haar interdisciplinaire blik op kunst spreekt mij erg aan. Verder vind ik de boodschap die zij naar buiten brengt heel belangrijk en denk ik dat ze dat op een creatieve en effectieve manier doet.

In de gesprekken die je voert met de makers kom je snel tot de kern van de boodschap. Wat is je geheim voor een goed, verdiepend gesprek? Ik probeer een open sfeer te creëren en brede vragen te stellen in het begin. Ik denk dat mensen dan vanzelf beginnen te praten over de onderwerpen die ze belangrijk vinden of waar we gepassioneerd over zijn. Als je mensen dan een beetje aanspoort of doorvraagt, komt daar al snel een heel leuk gesprek uit. Want enthousiaste mensen, zijn de leukste mensen om mee te praten!

MEET BRIT

Je kunt Brit ontmoeten tijdens de MeetUp van deze voorstellingen:
(of bekijk hier de volledige agenda met alle STROOM voorstellingen)

STROOM


Een nieuwe STROOMing is ontstaan. Het Parktheater is namelijk altijd in beweging, voor jou en met jou. Beweging genereert energie en dat geven we door in de voorstellingen van STROOM. Een nieuwe stroming voor mensen boordevol ideeën, kritische blik en nieuwsgierige aard. Bij STROOM zijn jij en ik onderdeel van het verhaal.

Na de voorstelling kun je in gesprek met de maker tijdens de MeetUp. Wie geef jij inspiratie? Wat zet jij in beweging? Geef de energie door. Word onderdeel van de #doorSTROOM.

STROOM voorstellingen zijn er in de genres theater, dans en jeugdtheater. Je bezoekt een STROOM avond voor de vaste lage prijs van € 15,00 (jeugdvoorstellingen € 12,50).