thinX open avond: een blik in de toekomst

Parktheater Eindhoven
Tue 24 Oct ’23 20:30 - 22:00
thinX bestaat 10 jaar!
Tue 24 Oct ’23
20:30 - 22:00
  • Tue 24 Oct ’23
    20:30 - 22:00
    Pand P Grote Zaal

thinX bestaat 10 jaar en dat gaan we vieren in Pand P met een bijzondere open avond! Als Parktheater ondersteunen we al sinds 2012 jonge theatermakers. Vanavond laten een aantal nieuwe makers korte performances zien uit de projecten waar ze momenteel aan werken. 

thinX staat voor theater & innovatie 10.0; het theater van de toekomst. Omdat wij geloven dat investeren in nieuwe makers investeren is in de toekomst van de podiumkunsten. Daarnaast kijkt een nieuwe generatie theatermakers steeds vaker anders naar de definitie van theater; maatschappelijke thema's worden belangrijker en makers zoeken meer en meer naar crossovers en nieuwe vormen van theater. Zo combineren ze film met dans, toneel op locatie of brengen ze een live podcast. 

Met thinX hopen we de visies en perspectieven van jonge makers die bezig zijn de grenzen van de podiumkunsten te verleggen te faciliteren en daarmee te innoveren in hoe we theater zien en beleven.

Vind je het leuk om kennis te maken met de nieuwe generatie thinX-makers? Je bent van harte welkom om in Pand P te komen kijken naar 'work in progress' van een aantal makers. Vooraf inlezen? Dat kan! Kijk op de Thinx pagina voor interviews boordevol fun & facts over de makers!

Enthousiast geworden? Bekijk hieronder het programma:

20.00 uur - Inloop en doorlopende performance met Hannah Zwaans | Transcending Bodies - Being I 
20.15 uur - Opening
20.30 uur - Carmen Verduyn & Terence 'Machete' van Lange -  Da zijn de mijne niet (spoken word)
20.45 uur  - Pauze
21.00 uur  - Hanna Zwaans | Transcending Bodies - Being II (performance)
21.15 uur - Salman Dirir - Kindred en Hagan (film en dans) 
21.45 uur - Nagesprek met de makers
22.00 uur - Einde

Over Da zijn de mijne niet
Een voorstelling over plaatsvervangende schaamte wanneer kinderen tegen de kuiten van hun moeder aan rammen met dat mini winkelwagentje, de angst een nog slechtere ouder te worden dan die vrouw die daar niets aan doet, afgelebberde pizza puntjes én dna heritage onderzoek. Voor iedereen die wel eens tegen de ober, bij de kassa van de McDonald’s of bij de zelfscan van de Jumbo het gevoel had dat een disclaimer op zijn plek was. Carmen is a spoken word artist en Terence is muzikant & urban dance. In hun werk onderzoeken zij waar hun disciplines samenkomen. 

Over Being II
Hannah is gastmaker binnen thinX en heeft de afgelopen weken gewerkt aan haar onderzoeksvragen. Hoe begrijpen we in de hedendaagse tijd het lichaam in het leven, de dans en de kunst? Ik stel deze vraag aan mijn publiek in voorstellingen die immersief, ervaringsgericht en intiem zijn, en die tot het uiterste gaan. Door het werk van Transcending Bodies, mijn performanceplatform, wil ik artistieke en bindende ervaringen mogelijk maken en een dieper begrip van de menselijke natuur opbouwen door deze te verkennen via het lichaam.

Over Kindred en Hagan
In Kindred volgen we twee jonge mannen, Manu en Adnan, die deels een auto-ongeluk veroorzaken dat ze niet konden voorzien. Hierdoor worden ze geconfronteerd met een ethisch conflict: Helpen we het slachtoffer of gaan we verder? In de film onderzoeken we de impact van het ongeluk op hun geest en psyche. 

Het dansstuk heet Hagan, wat hier betekent in het Somalisch. De muziekcompositie is ook van Salman zelf. Deze thinX-maker is een multidisciplinaire kunstenaar en zijn 'work in progress' is geïnspireerd door obscure bewegingen en geluiden, terwijl hij de poëtische verkenning van deze elementen benadrukt.

  • Gratis toegang
  • Excl. consumptie
Part of

Meer dan jij...

Beleef jij mee? Doe jij mee? Praat jij mee?

In seizoen 2023/2024 presenteren we, naast ruim 330 voorstellingen, meer bijzonders.
Iedereen is welkom en uitgenodigd om deel te nemen. 

Lees meer