Er rent een berg voorbij

Feikes Huis | Plankton
nieuwe maan
Sat 30 Nov ’24 15:00
Een gloednieuwe taalloze opera
Sat 30 Nov ’24
15:00
  • Sat 30 Nov ’24
    15:00
    Locatie: Natlab - Podiumzaal

Het monumentale verhaal van hoe onze aarde voortdurend in beweging is, wordt verteld door een enorm decor van kartonnen rivieren, wolken en bomen. Wouden kruipen over het podium, verkruimelen bergen tot stranden en de maan danst een walsje met de zee terwijl een vierstemmig koor het geluid laat klinken van krakende rotsen en tsjilpende vogels. 

Laat je meevoeren door een immens tot leven gekomen landschapsschilderij dat je laat denken op een andere tijdschaal. Van de geboorte van de maan, langs de eerste alg die aan land komt, tot het uitsterven van de mens en zelfs verder…

Plankton bewerkt de 4,54 miljoen jaar durende geschiedenis van de aarde tot een gloednieuwe, taalloze opera voor alle leeftijden.

  • Vind hier een verklarende woordenlijst voor een woordeloze voorstelling
  • Exclusief consumptie 

Over Plankton 
Plankton is het collectief van Sonja van Ojen en Hendrik Kegels. Met hun gedeelde fascinatie voor de magie van het alledaagse maken ze voorstellingen die op de grens liggen tussen objecttheater, beeldende kunst en mime. Waar fantasyschrijvers werelden scheppen met elfen en trollen, mythologiseert Plankton stopcontacten, kiezelstenen en brandblusapparaten. Op een geëngageerde manier, maar altijd met zachte hand, geeft Plankton een podium aan het niet-menselijke, de dingen die normaal niet aan het woord komen. Ze creëren werelden waarin de dingen niet meer in functie van de mens bestaan. Waarin de mens niet meer het middelpunt is, niet boven al het andere staat, maar er tussenin, op gelijke poot. 

Credits

Concept, regie en decorontwerp Plankton (Sonja van Ojen, Hendrik Kegels) Spel en zang Wieke van Rosmalen, Linde Schinkel, Sonja van Ojen, Hendrik Kegels Compositie Harpo ‘t Hart Dramaturgie Menzo Kircz
Eindregie Joeri Heegstra

Let us inspire you

NIEUWE MAAN

Performances, Moon lectures and shows | January 2023

Meer dan jij...

Beleef jij mee? Doe jij mee? Praat jij mee?

In seizoen 2024/2025 presenteren we, naast ruim 330 voorstellingen, meer bijzonders.
Iedereen is welkom en uitgenodigd om deel te nemen. 

Lees meer