Sonja

Toneelgroep Maastricht
Sat 1 Feb ’25 20:00
Onverbiddelijk, onverschrokken, Sonja Barend!
Sat 1 Feb ’25
20:00
  • Sat 1 Feb ’25
    20:00
    Hertog Jan Zaal

Angela Schijf speelt Sonja Barend, de koningin van de Nederlandse talkshow, in het nieuwe toneelstuk: Sonja. Een pleidooi voor het stellen van vragen. Een ode aan het gesprek. Onverbiddelijk, onverschrokken.

Live op televisie. De Rode Hoed vol publiek. De openingstune klinkt. Sonja is gestart. Onverschrokken kruist ze vanavond de degens met de criticus die haar al jaren neersabelt in de krant. Aan de talkshowtafel durft ze altijd alles te vragen, ook aan deze gast die nodig op z’n nummer gezet moet worden. Maar thuis aan de keukentafel krijgt Sonja de wezenlijke vragen aan haar moeder niet gesteld. Spreken over het gruwelijke lot van haar Joodse vader in de oorlog lijkt onmogelijk. 

In een regie van Servé Hermans gaat de populaire talkshowhost de confrontatie aan met de spoken in haar leven: de vragen zonder antwoord.Annet Bremen tekent voor een nieuwe toneeltekst gebaseerd op Sonja Barends memoires: de bestseller Je ziet mij nooit meer terug. Na de spektakelmusicals Dagboek van een Herdershond en Het was Zondag in het Zuiden keert Servé Hermans terug naar de grote zalen van de theaters. Sonja is de vierde samenwerking van Angela Schijf en Hermans.

Credits

Met Angela Schijf e.a. Tekst Annet Bremen Regie Servé Hermans Producent Senf Producties en Toneelgroep Maastricht Met veel dank aan Uitgeverij de Bezige Bij

Meer dan jij...

Beleef jij mee? Doe jij mee? Praat jij mee?

In seizoen 2024/2025 presenteren we, naast ruim 330 voorstellingen, meer bijzonders.
Iedereen is welkom en uitgenodigd om deel te nemen. 

Lees meer