Bureau Buitenschot

De Verleiders
Wed 30 Apr ’25 20:00
De macht en wildgroei van de consultancy branche
Wed 30 Apr ’25
20:00
  • Wed 30 Apr ’25
    20:00
    Hertog Jan Zaal

De afgelopen jaren hebben DE VERLEIDERS negen legendarische voorstellingen gemaakt over macht, banken, vastgoedfraude, de gezondheidszorg, algoritmes en AI. Bij al deze thema’s speelt consultancy een dubieuze rol. Daarom nu: Bureau Buitenschot, de macht en wildgroei van de consultancy branche.

Een kwaadmakende, messcherpe satire over het bestuurlijke gezwel dat onze samenleving al twintig jaar overwoekert: het extern advies. Het Parasieten Gilde. 

Een wildgroei aan organisatie-, advies- en strategieconsultancies heeft bestuurlijk Nederland lamgeslagen en de democratie uitgehold. Consultants dumpen vuistdikke rapporten op de bureaus in Den Haag, terwijl gedupeerden met niets achterblijven. Want waarom zou je met belastinggeld een bevolkingteisterend schandaal verhelpen, als je ook KPMG en McKinsey open deuren kan laten intrappen? Gladde jongens die iedere aansprakelijkheid van de hand wijzen en hun peilloos diepe zakken vullen met publiek geld. Uw geld.

Ondertussen is er een immer groeiende groep burgers die zich door deze praktijken steeds machtelozer en ongezien voelt. Ze kunnen geen woning krijgen, worden voor fraudeur uitgemaakt en hebben nauwelijks toekomstperspectief.

Dit onrecht is niet langer houdbaar. Wat te doen? DE VERLEIDERS geven een avond lang ongevraagd en ongezouten advies. En dat voor een bescheiden uurtarief.

Credits

Producent De Verleiders bv - Inge Bos, George van Houts, Tom de Ket Regie Leopold Witte Script Tom de Ket en George van Houts Spel Pierre Bokma, Linde van den Heuvel, Victor Löw, Steye van Dam, George van Houts en Tom de Ket Decor en videontwerp Michiel Voet Lichtontwerp Uri Rappaport Kostuumontwerp Arien de Vries

Meer dan jij...

Beleef jij mee? Doe jij mee? Praat jij mee?

In seizoen 2024/2025 presenteren we, naast ruim 330 voorstellingen, meer bijzonders.
Iedereen is welkom en uitgenodigd om deel te nemen. 

Lees meer