Cor Vos

Theatercollege Tom Dumoulin

ma 28 apr ’25 20:00
Een wieleravond over de mens achter de topatleet
ma 28 apr ’25
20:00
  • ma 28 apr ’25
    20:00
    Hertog Jan Zaal

Tom Dumoulin vierde als topwielrenner grote successen, maar kende ook tegenslagen. Als enige Nederlandse Giro-winnaar en wereldkampioen tijdrijden worstelde hij met het harde leven van een topsporter. Hoe blijf je jezelf in een wereld waarin grote belangen en verwachtingen je leven bepalen?

Tom Dumoulin vertelt op indrukwekkende wijze over de beslissende momenten in zijn imposante carrière. In gesprek met presentator en journalist Thomas van Zijl geeft hij een unieke en eerlijke blik achter de schermen van het leven als topwielrenner. Wat is het geheim van de perfecte tijdrit? En hoe wordt je eigenlijk een echte berggeit? In korte masterclasses legt Tom uit wat nodig is om het hoogst haalbare te bereiken.

Het Theatercollege Tom Dumoulin wordt geproduceerd door Haagsch College. Deze theateravond zit vol met prachtige wielerverhalen en leerzame inzichten over de toppen en dalen van het wielrennen en het leven. 

 

Over Tom Dumoulin en Thomas van Zijl 
Tom Dumoulin is oud-wielrenner en een van Nederlands succesvolste renners. Onlangs verscheen het zelfportret Op gevoel, dat hij samen schreef met Nando Boers bij Thomas Rap.

Thomas van Zijl is journalist en presentator bij BNR Nieuwsradio en Haagsch College. 

Meer dan jij...

Beleef jij mee? Doe jij mee? Praat jij mee?

In seizoen 2024/2025 presenteren we, naast ruim 330 voorstellingen, meer bijzonders.
Iedereen is welkom en uitgenodigd om deel te nemen. 

Lees meer