Suikerspinsels en Messenwerpers

Stedelingen
première
za 12 okt ’24 en zo 13 okt ’24
Unieke samenwerking tussen zorgorganisatie Lunet, Carte Blanche en Parktheater
za 12 okt ’24
en
zo 13 okt ’24

In deze derde editie van het project Stedelingen brengen Carte Blanche, zorgorganisatie Lunet en het Parktheater de wonderbaarlijke voorstelling Suikerspinsels en Messenwerpers

Deze voorstelling, gebaseerd op het clownsdrama Saltimbank van Herman Heijermans, speelt zich af in de kleedkamer van een circus. Terwijl op de achtergrond allerlei duizelingwekkende acts de revue passeren, wordt op de voorgrond zichtbaar hoe afhankelijk men van elkaar is. Grenzen worden verlegd omdat er niet wordt opgegeven maar doorgezet. Wat vreemd is, wordt normaal. En is dat wat echt is wel echt echt? Thema’s als afgunst, liefde, geheimen, verbondenheid en familie komen sterk naar voren in deze wereld van koorddansers, clowns en acrobaten. 

Suikerspinsels en Messenwerpers: de expositie
Als inspiratie voor de expositie zijn we terug in de tijd gegaan. Een circusgezelschap trok van dorp naar stad. Er hingen oude aankondigen voor het circus in Art-nouveau stijl aan bomen en palen om de mensen warm te maken voor de voorstelling. Deze oude aankondigingen zijn als inspiratie gebruikt voor deze expositie die gaat over het circusleven. Er werken meerdere creatieve locaties van Lunet aan deze expositie. Te zien rondom de voorstelling in het Parktheater.

Over Stedelingen
Stedelingen is een samenwerkingsverband tussen zorgorganisatie Lunet, Carte Blanche en Parktheater Eindhoven. In deze samenwerking laten zij zien dat de kracht van theater beperkingen overstijgt. De spelers zijn deelnemers van Lunet en twee theatergroepen van Carte Blanche.

 

Meer dan jij...

Beleef jij mee? Doe jij mee? Praat jij mee?

In seizoen 2024/2025 presenteren we, naast ruim 330 voorstellingen, meer bijzonders.
Iedereen is welkom en uitgenodigd om deel te nemen. 

Lees meer