Chris Heijmans

LaPiratesse

di 28 jan ’25 20:30
De graadmeter? Als het maar schuurt, vervreemdt, je brein openbreekt of je hart doet bonken.
di 28 jan ’25
20:30

In januari 2024 opende LaPiratesse nog het festival Nieuwe Maan met een korte performance. Nu staat de band met een eigen voorstelling in de Hertog Jan Zaal. Creatief alleskunner Inez Wolters brengt met haar performanceband LaPiratesse nummers als een audio-visuele trip. 

Laat je meeslepen door een uitzonderlijke totaalbeleving, een nieuw universum, met vlijmscherpe teksten, extravagante outfits, hallucinante visuals en een avontuurlijke sound. Mede beïnvloed door de karakter wissels van David Bowie, de intensiteit van Nick Cave and the Bad Seeds, de vibe van Wende en de magische surrealiteit van Sigur Ros, slingert de band je zonder genade van poëtisch naar snoeihard en weer terug.

Inez benadert haar nummers als visuele live clips en gebruikt het podium om te protesteren en te activeren. In elk nummer transformeert ze in een ander karakter met daarbij steeds een andere, zelf gemaakte, extravagante outfit. Ze neemt haar publiek mee langs haar gedachten, vragen en dromen over nu en (over)morgen. Dit doet zij op een persoonlijke manier, die tegelijkertijd universele thema’s weet te raken over (gender)gelijkheid, femininiteit, technologische en natuurlijke omwentelingen als ook over armoede en eenzaamheid.

De graadmeter? Als het maar schuurt, vervreemdt, je brein openbreekt of je hart doet bonken.

 

Meer dan jij...

Beleef jij mee? Doe jij mee? Praat jij mee?

In seizoen 2024/2025 presenteren we, naast ruim 330 voorstellingen, meer bijzonders.
Iedereen is welkom en uitgenodigd om deel te nemen. 

Lees meer