PEEKABOO

Maxime Dreesen | PLAN Brabant
try-out
wo 27 nov ’24 20:30
Uit de slaapkamer, de straat op! 
wo 27 nov ’24
20:30

Hoe zou je leven eruitzien als jij je seksualiteit opnieuw kon onderzoeken in de openbare ruimte in plaats van in een private ruimte? PEEKABOO is een speels visioen van de wereld als seksspeeltuin. Een speeltuin waar je even naartoe kan vluchten, een utopie die via cruising nieuwe manieren van contact verbeeldt. Er is geen revolutie, zonder een seksuele revolutie! Uit de slaapkamer, de straat op! 

Het verhaal van cruising (het zoeken van vluchtige seksuele contacten in de buitenlucht), zo breed of specifiek, zo oud of zo recent, is altijd verbonden met de controle van lichamen, ruimte en tijd. Wie mag wat, waar, wanneer? Vragen die de personages ertoe aanzetten om grenzen te verleggen op zoek naar hun persoonlijke idee van plezier. In PEEKABOO staat cruising voor een manier van voortbewegen zonder een duidelijke eindbestemming. Het uiteindelijke doel is om te verdwalen in een web van relaties en onverwachte ontmoetingen.

In deze interdisciplinaire theatervoorstelling experimenteert theatermaker Maxime Dreesen met de relatie tussen de disciplines drag, hypnose, muziek, tekst en dans. Maxime zet diens missie voort om de wereld seksueel meertalig op te voeden en neemt met een humoristische blik beladen thema’s onder de loep. Na de solovoorstelling Countersex Education (2022) vertrekt PEEKABOO vanuit een collectieve en maatschappelijke insteek van (publieke) seksualiteit.

  • Excl. consumptie 
Onderdeel van

Credits

Regie en concept Maxime Dreesen Van en met Drag Couenne/Adrien De Biasi e.a. Tekst Oscar Mathieu Le Bussy Scenografie en licht touche–touche (Théo Demans) Muziek Benne Dousselaere Hypnose Julia Dyck Productie Tabooboo vzw CoproductieDe Nieuwe Vorst, De Studio Met steun van PLAN BRABANT

Meer dan jij...

Beleef jij mee? Doe jij mee? Praat jij mee?

In seizoen 2024/2025 presenteren we, naast ruim 330 voorstellingen, meer bijzonders.
Iedereen is welkom en uitgenodigd om deel te nemen. 

Lees meer