Toegankelijkheid

Diverse voorzieningen in het Parktheater 

Voorzieningen voor mindervaliden


Parktheater heeft diverse voorzieningen voor mindervaliden, zoals een lift, aangepast toilet, rolstoelplaatsen en gehoorversterkende apparatuur.

Blinden en slechtzienden

Twee voorstellingen zijn toegankelijk voor bezoekers met een visuele beperking. Deze worden in samenwerking met Komt het zien, voorzien van audiobeschrijving via een draadloze koptelefoon en een inleiding door een blindentolk. Blindengeleidehonden zijn welkom. 

Rolstoelplaatsen

Er zijn rolstoelplaatsen aanwezig in alle zalen. Rolstoelplaatsen zijn telefonisch te reserveren. Deze zijn helaas niet te reserveren via de website. Alle zalen en plaatsen zijn bereikbaar via een lift. 

Gehoorversterking

Alle zalen van het Parktheater zijn voorzien van een hoorondersteunende installatie, het Phonak Roger-systeem. Deze is te gebruiken door slechthorenden, zowel met een eigen hoortoestel, maar ook zonder eigen toestel, die alleen een hoorhulp wensen tijdens de voorstelling. 
Voor aanvang van de voorstelling af te halen bij de kaartverkoopbalie. 

Parkeerplaatsen

Voor het gebouw zijn gemarkeerde invalidenparkeerplekken beschikbaar. Je dient over een geldige invalidenparkeerkaart te beschikken. Buiten de gemarkeerde vakken is er, naast de invalidenkaart, ook een parkeerschijf nodig waarmee je 3 uur kan blijven staan.

Met kinderen naar het theater? 

Het is handig te weten dat er stoelverhogers te leen zijn. Deze staan klaar bij alle kindervoorstellingen in de Hertog Jan Zaal. Meer informatie over met kinderen naar het theater.