Toegankelijkheid

Diverse voorzieningen in het Parktheater 

Voorzieningen voor mindervaliden


Parktheater heeft diverse voorzieningen voor mindervaliden, zoals een lift, aangepast toilet, rolstoelplaatsen en gehoorversterkende apparatuur.

Blinden en slechtzienden

Diverse voorstellingen zijn speciaal toegankelijk voor bezoekers met een visuele beperking. Deze worden in samenwerking met Komt het zien, voorzien van audiobeschrijving via een draadloze koptelefoon en een inleiding door een blindentolk. Blindengeleidehonden zijn welkom. 

Slecht ter been en rolstoelplaatsen

De zalen in het Parktheater zijn bereikbaar via een lift.
Ben je slecht ter been, dan is het aan te raden om stoelen te kiezen waarbij je zo min mogelijk gebruik hoeft te maken van trappen. In de Hertog Jan Zaal zijn dat de stoelen op de rijen 17, 18, 19 en 20. In de Philipszaal de rijen 1, 2 en 16. We adviseren je graag! Neem telefonisch contact met ons op via 040- 211 11 22. 

Gebruik je een rollator of scootmobiel? Vraag tijdens je bezoek een medewerker van het Parktheater gerust om je te helpen. 

Er zijn ook speciale rolstoelplaatsen aanwezig in alle zalen. Je kunt vanuit je rolstoel de voorstelling bekijken. Rolstoelplaatsen zijn alleen telefonisch te reserveren via 040- 211 11 22. 

Wil je meer weten over de indeling van onze zalen, kijk dan bij Zaalplattegrond.

Gehoorversterking

Alle zalen van het Parktheater zijn voorzien van een hoorondersteunende installatie, het Phonak Roger-systeem. Deze is te gebruiken door slechthorenden, zowel met een eigen hoortoestel, maar ook zonder eigen toestel, die alleen een hoorhulp wensen tijdens de voorstelling. 
Voor aanvang van de voorstelling af te halen bij de kaartverkoopbalie. 

Parkeerplaatsen

Voor het gebouw van het Parktheater zijn gemarkeerde invalidenparkeerplekken beschikbaar. Je dient over een geldige invalidenparkeerkaart te beschikken. Buiten de gemarkeerde vakken is er, naast de invalidenkaart, ook een parkeerschijf nodig waarmee je 3 uur kan blijven staan.

Zorgeloos genieten met Vier het leven (65+)

Steeds meer ouderen zien op tegen het zelf regelen van theaterbezoek. Stichting Vier het Leven organiseert culturele activiteiten waarbij alles is geregeld om zorgeloos te genieten. Vrijwilligers halen de ouderen (65+) thuis op en samen gaan zij gezellig naar een theatervoorstelling. Neem contact op met Vier het Leven via www.4hetleven.nl of bel 035 - 524 51 56.

Met kinderen naar het theater? 

Het is handig te weten dat er stoelverhogers te leen zijn. Deze staan klaar bij alle kindervoorstellingen in de Hertog Jan Zaal. Meer informatie over met kinderen naar het theater.