Toegankelijkheid

Diverse voorzieningen in het Parktheater 

Voorzieningen voor mindervaliden


Parktheater heeft diverse voorzieningen voor mindervaliden, zoals een lift, aangepast toilet, rolstoelplaatsen en gehoorversterkende apparatuur.

Blinden en slechtzienden

Twee voorstellingen zijn toegankelijk voor bezoekers met een visuele beperking. Deze worden in samenwerking met Komt het zien, voorzien van audiobeschrijving via een draadloze koptelefoon en een inleiding door een blindentolk. Blindengeleidehonden zijn welkom. 

Het betreft de voorstellingen: 't Schaep met de vijf Poten en Tineke Schouten

Rolstoelplaatsen

Er zijn rolstoelplaatsen aanwezig in alle zalen. Rolstoelplaatsen zijn telefonisch te reserveren of via het papieren bestelformulier in de voorverkoop. Deze zijn helaas niet te reserveren via de website.

Alle zalen en plaatsen zijn bereikbaar via een lift. 

Gehoorversterking

Alle zalen van het Parktheater zijn voorzien van een hoorondersteunende installatie / ringleiding, het Phonak FM-systeem. Deze is te gebruiken door mensen met een eigen hoortoestel, maar ook door mensen zonder eigen toestel, die alleen een hoorhulp wensen tijdens de voorstelling. Voor aanvang af te halen bij de kaartverkoopbalie.

Parkeerplaatsen

Voor het gebouw zijn gemarkeerde invalidenparkeerplekken beschikbaar. Je dient over een geldige invalidenparkeerkaart te beschikken. Buiten de gemarkeerde vakken is er, naast de invalidenkaart, ook een parkeerschijf nodig waarmee je 3 uur kan blijven staan.

Met kinderen naar het theater? 


Het is handig te weten dat er stoelverhogers te leen zijn. Deze staan klaar bij alle kindervoorstellingen in de Hertog Jan Zaal. 
Meer informatie over met kinderen naar het theater
 

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie