DOE BOEK CADEAU VOOR LEERLINGEN BASISSCHOOL

Om kinderen op een laagdrempelige manier in aanraking te laten komen met cultuur en educatie, brengen de Wonka Podia – een intensief samenwerkingsverband tussen zes podia in de Brainportregio – in september gezamenlijk de eerste editie van het Wonka Doeboek uit. 

Dit educatieve doeboek zit bomvol theater- en cultuureducatieopdrachten en is in samenwerking met lokale cultuurpartners ontwikkeld voor alle basisschoolleerlingen (groep 1 t/m 8). Het wordt dit najaar cadeau gedaan aan alle basisscholen in de Wonka gemeentes (Eindhoven, Helmond, Veldhoven, Valkenswaard en Bergeijk). 

Wonka Podia hebben als missie om theater en cultuur zo toegankelijk mogelijk te maken voor iedereen. Daarbij is bewezen, dat kunst en cultuur een waardevolle bijdrage levert aan de ontwikkeling van kinderen. Creatief denken brengt je op nieuwe ideeën, het creëert nieuwe oplossingen en leert je om zelf doelen te stellen. Met dit boek hopen de podia op laagdrempelige wijze hun steentje bij te dragen aan deze culturele en creatieve ontwikkeling van kinderen.

30.000 cultuurcadeaus via basisscholen
Het Wonka Doeboek is een kleurrijk A4-boek van circa 30 pagina’s bomvol theaterdoedingen en wordt cadeau gedaan aan 30.000 kinderen van basisscholen in de vijf Wonka gemeentes: Eindhoven, Helmond, Veldhoven, Valkenswaard en Bergeijk. In samenwerking met de cultuurcoaches en intermediairs van deze gemeentes en met medewerking van theatermedewerkers krijgt elke basisschool een aantal exemplaren uitgereikt. Elke gemeente heeft bovendien een iets andere versie, met steeds een aantal specifieke pagina’s van de desbetreffende lokale cultuurpartners.  

Educatieprojecten
Naast dit doeboek organiseert Wonka Podia nog andere theaterprojecten voor kinderen. Zo vinden komende herfstvakantie de Wonka jeugdtheaterdagen plaats om op inspirerende en laagdrempelige manier kennis te maken met theater. Daarnaast is er een groots project in samenwerking met theatergezelschap Wildpark in het voorjaar van 2023. Dan zullen zo’n 10.000 basisschoolkinderen (groep 5 en 6) op hun eigen schoolplein de prachtige, fantasierijke buitenvoorstelling ‘de Monteur en het Meisje’ kunnen zien.