Panelgesprek Opera Zuid

Let's talk about Democracy
Sat 11 Nov ’23 20:00 - 21:00
Opera als spiegel van een meerstemmige samenleving
Sat 11 Nov ’23
20:00 - 21:00
  • Sat 11 Nov ’23
    20:00 - 21:00
    Hertog Jan Zaal (ongeplaceerd)

Opera is meerstemmigheid. Niet alleen op muzikaal vlak maar in al zijn facetten. Het kan enkel ontstaan door een dialoog waarin meerdere creatieve stemmen samenkomen tot één geheel. En in die zin vormt het genre een afspiegeling van de maatschappij waarin meerdere stemmen samenkomen en -leven.  

Een divers panel gaat op filosofische wijze in discussie over politiek, dialoog én meerstemmigheid van opera als kunstvorm. De avond zal worden ingeleid met een keynote door auteur en dramaturg Willem Bruls (librettist). Het panel bestaat uit politicus Sepp Wittenbols, regisseur Kenza Koutchoukali, componist Jan-Peter de Graaff, auteur en dramaturg Wim Bruls en muziektheatermakers Romy & Gable Roelofsen. De moderator is Tijmen Wehlburg. 

Daarnaast zullen Kristina Bitenc (sopraan) en Marc Pantus onder begeleiding van Lochlan Brown een aantal passende aria’s ten gehore brengen.

Het panelgesprek vindt plaats in het decor van de opera Der Schauspieldirektor van Opera Zuid die op zondag 12 november in première gaat in Parktheater Eindhoven.  Meer info & tickets

Extra: Food for Thought 
Let’s eat and get feed! Voorafgaand aan de voorstelling gaan we samen eten en praten; zie het als een mentale amuse op wat komen gaat. Wat betekent democratie voor jou? Wat vind jij belangrijke waarden om naar te leven of om zelfs voor te vechten? Voel jij je vrij en gehoord? Heb je een inspirerend verhaal of laat je je graag inspireren. Je bent van harte welkom om aan te schuiven bij onze eettafelgesprekken. In een speciale dinersetting op de Grote Foyer zullen we samen eten delen en verdelen met inspirerende tafelgenoten. Denk aan (theater)makers, denkers, activisten en… jij. Met als toetje: een artistieke reflectie op de avond voorgedragen door Iris Penning. In combinatie met het ticket van de voorstelling betaal je slechts €1,-. Bestel Food for Thought tegelijkertijd met je tickets voor het panelgesprek. 

Gespreksleider is Fatima Bouddokar: bruggenbouwer en trainer met grote maatschappelijke betrokkenheid, richt zich op bewustwording vanuit positieve benadering door te kijken naar de overeenkomsten tussen diverse groepen mensen.   

Alle gasten van Food for Thought krijgen hetzelfde diner, er is ruime keuze aan vegetarische hapjes van meerdere keukens, smaken en culturen. 

Meer dan jij...

Beleef jij mee? Doe jij mee? Praat jij mee?

In seizoen 2023/2024 presenteren we, naast ruim 330 voorstellingen, meer bijzonders.
Iedereen is welkom en uitgenodigd om deel te nemen. 

Lees meer