Marlene

Sven Ratzke
Sat 13 Apr ’24 20:30 - 22:30
Inkijkje in de ziel van een wereldberoemde legende
Sat 13 Apr ’24
20:30 - 22:30

The international theater hit Marlene is coming to the Netherlands. A dazzling music theater piece with Sven Ratzke in the role of legend Marlene Dietrich. A film goddess full of mystery and glamour, who had a second world career as a chansonnière, but chose isolation during the last years of her life, completely withdrawing into her Parisian apartment. Marlene gives a glimpse into the soul of a world-famous legend. Infused with beautiful music and clothed by master couturiers Viktor & Rolf, this balances between grand theater and an intimate one-woman show, full of villainous humor and great emotion. Marlene leaves no one untouched.

Een filmgodin vol mysterie en glamour, die als chansonnière een tweede wereldcarrière beleefde en de laatste jaren van haar leven, volledig teruggetrokken in haar Parijse appartement, de isolatie verkoos. 

Het is 3 november 1960. Marlene is terug in Berlijn. Ze zit in de kleedkamer. Buiten scandeert de menigte “Go home Marlene!” en “Verrader!”. Binnen bereidt de diva zich voor op haar eerste show sinds de oorlog. Er volgt een reis door het leven van één van de grootste iconen van de 20e eeuw. Een inkijkje in de waanzin, de showbizz, haar herinneringen vol nostalgie en verlangen. Met als klapstuk: het concert zoals ze het toen, in 1960 in Berlijn, gaf.

Niemand minder dan internationale ster Sven Ratzke speelt Marlene. Na zijn hoofdrollen in musicalklassiekers en de geroemde one-man shows waarmee hij over de wereld toerde, is hij de gedroomde vertolker van dit personage. Als geen ander weet Ratzke tussen de genders te switchen en werk van iconen naar zijn hand te zetten.

Marlene is een voorstelling over roem en mystificatie en geeft een inkijk in de ziel van een wereldberoemde legende. Doordrenkt met prachtige muziek en omlijst teksten van topauteur Connie Palmen en kostuums van Ian Griffiths (art director Max Mara), balanceert Marlene tussen groots theater en intieme one woman show, vol van vileine humor en grote emoties. Marlene laat niemand onberoerd.

De pers over Marlene - Sven Ratzke
"Wie een geweldige acteur en zanger in zijn element wil zien, moet dit zien! Ook muziekaal is het uniek. Ovations voor een Marlene zoals wij haar nog niet hebben gezien." (Bildzeitung, ★★★★★) 
"Ratzke is de waardige opvolger voor de legende Marlene. Hij toont in al haar glamour en breekbaarheid. Ratzke doet dat geweldig. Het Berlijnse publiek omarmt deze show met enorme enthousiasme en onverdeelde ovaties." (Die Welt. ★★★★★) 
"..de liederen klinken bij Ratzke verrassend nieuw en zijn ontdaan van elk vals pathos: hij is puur, eerlijk, raakt je en schept iets compleet authentieks. Het publiek overlaadde hem met staande ovaties. In Berlijn is een nieuwe 'Marlene' herrezen." (Der Tagesspiegel, ★★★★★)
“Hij kruipt perfect in de huid van het Duitse sekssymbool uit de wijk Schöneberg. In fraaie op maat gemaakte kostuums van Max Mara (...).” (De Telegraaf)
“Sven Ratzke speelt Dietrich geweldig in al haar kwetsbaarheid, kribbigheid, melancholie en trots. Dit is geen travestie, maar het zuiverste bronwater.” (Het Parool)

“One of the best cabaret performers of his generation.” (★★★★★)

Time Out, NYC

Marlene is een co-productie van het gerenommeerde Renaissance Theater (o.a. Hedwig and the Angry Inch) in Berlijn. Met teksten van topauteur Connie Palmen en kostuums van Ian Griffiths, creative director van het wereldberoemde modemerk Max Mara. 

Credits

Cast Sven Ratzke, Julia Herfst, Jetse de Jong e.a Tekst Pam Gems (Piaf), Connie Palmen Regie Guntbert Warns (Hedwig and the Angry Inch) Kostuums Ian Griffiths (art director Max Mara) 

Meer dan jij...

Beleef jij mee? Doe jij mee? Praat jij mee?

In seizoen 2023/2024 presenteren we, naast ruim 330 voorstellingen, meer bijzonders.
Iedereen is welkom en uitgenodigd om deel te nemen. 

Lees meer