Het Wim Sonneveld-Complex

Tarik Moree en Tim Olivier Somer
Wed 10 Apr ’24 and Thu 11 Apr ’24
Een gevecht in vriendschap
Wed 10 Apr ’24
and
Thu 11 Apr ’24

Het Wim Sonneveld-Complex is a musical performance about the life and work of Wim Sonneveld. Two young men compete for the best rendition of the legend. The battle ends in a duel. With factual knowledge, symposia and songs, they try to outdo each other. And in doing so, they stumble over themselves, each other and their surroundings. After a successful summer at Theaterfestival de Parade, actors Tarik Moree and Tim Olivier Somer and director Daniël 't Hoen are now coming to the theater with a full evening performance!

Met wijd gespreide armen in zijn ruim zittende bruine pak, heet Wim Sonneveld (1917-1974) het publiek welkom. Niet één keer, maar twee: theatermakers Tarik Moree en Tim Olivier Somer vertolken beiden de cabaretier. 

Het Wim Sonneveld-Complex is een muzikale voorstelling over het leven en werk van Wim Sonneveld. Twee jonge mannen strijden om de beste vertolking van de legende. De strijd mondt uit in een duel. Met feitenkennis, conferences en liedjes proberen de twee elkaar te overtroeven. Daarbij struikelen ze over zichzelf, elkaar en hun omgeving. 

Uit de pers:

"Wat op deze allereerste avond meteen al duidelijk werd, is dat de voorstelling Het Wim Sonneveld-complex een van de Parade-hits van dit jaar gaat worden. Geestig en knap". (de Volkskrant)

"Het levert hilarische imitaties en pastiches van Sonneveld-evergreens op, waarbij je gaandeweg steeds meer aanvoelt dat er iets wringt". (Theaterkrant)  

"Samen met de driekoppige band The Sunfields, leveren Moree en Somer boeiend theatraal vuurwerk af dat onderzoekt of en hoe het verleden vorm kan krijgen in het nu". (Theaterkrant)  

Over Tarik Moree
Tarik Moree speelde na zijn studie ook bij Toneelgroep Maastricht in Zwart water en Een Meeuw, bij Frascati Producties in Enter Medea (2019), bij Via Rudolphi Producties in Fun and Games, bij De Toneelschuur in Hamlet en Opheilia en op De Parade in onder meer de solovoorstelling De Voyeur. Hij was daarnaast te zien in de speelfilms Tonio, Limburgia en Doris en tv-series zoals Lieve mama, Deep Shit en Het Verhaal van Nederland.

Over Tim Olivier Somer
Tim Olivier Somer speelde na zijn studie bij Theater Oostpool in Allemaal mensen en Laura H., bij Frascati Producties in Enter Medea en bij Via Rudolphi Producties in De Kont Monologen. Hij was daarnaast te zien in speelfilms zoals Tonio, Hemelrijken, De Oost en Forever Rich en tv-series zoals Het Verhaal van Nederland, De Mannentester, Flikken Maastricht en Judas.

Over Daniël t Hoen
Daniël ‘t Hoen studeerde in 2017 af aan de regieopleiding van de Toneelacademie Maastricht. Zijn affiniteit met taal ontwikkelde hij verder als vast regieassistent bij Internationaal Theater Amsterdam (ITA). In zijn werk zoekt hij naar manieren om spannende intermenselijke relaties op scherp te zetten. Naast zijn werk bij ITA werkte hij aan diverse projecten, onder meer met Tarik Moree en Tim Olivier Somer aan My Dinner With…, Kunst en De Voyeur Ook regisseerde en schreef hij mee aan Fun and Games bij Via Rudolphi Producties.

Credits

Concept en tekst Tarik Moree, Tim Olivier Somer, Daniël ‘t Hoen Spel Tarik Moree, Tim Olivier Somer Regie Daniël ’t Hoen

Meer dan jij...

Beleef jij mee? Doe jij mee? Praat jij mee?

In seizoen 2023/2024 presenteren we, naast ruim 330 voorstellingen, meer bijzonders.
Iedereen is welkom en uitgenodigd om deel te nemen. 

Lees meer