PEEKABOO

Maxime Dreesen | PLAN Brabant
try-out
Wed 27 Nov ’24 20:30
Uit de slaapkamer, de straat op! 
Wed 27 Nov ’24
20:30
  • Wed 27 Nov ’24
    20:30
    Try-out
    Locatie: Pand P - Grote Zaal

PEEKABOO is een speels visioen waarin de wereld een seksspeeltuin is. Een utopie die via cruising nieuwe manieren van contact verbeeldt om uiteindelijk te verdwalen in een web van experimentele relaties en onverwachte ontmoetingen. Er is geen revolutie, zonder een seksuele revolutie! Uit de slaapkamer, de straat op! 

 

Het fenomeen cruising (het zoeken van vluchtige seksuele contacten in de buitenlucht) is een tijdloos verhaal over de controle van lichamen, ruimte en tijd. Wie mag wat, waar, wanneer? Vragen die de personages ertoe aanzetten om te experimenteren met zichzelf, elkaar en hun omgeving op zoek naar hun persoonlijke idee van plezier. 

In deze interdisciplinaire theatervoorstelling experimenteert theatermaker Maxime Dreesen met de relatie tussen de disciplines drag, hypnose, muziek, tekst en dans. Een performance met een ASMR-hypnotiseur als gids door het verhaal, campy musical songs en een trance ambient track als natuurlijk geluidstapijt. Op deze reis ontmoet je tal van entiteiten zoals drag clown Couenne, mating bird Courtney, Oscar The Explorer en ghosts of the past and future. Ze botsen en druipen, zoeken en verstoppen, zingen en lachen in een scenografie, door touche–touche, die even levendig en seksueel is als zijzelf.

  • Excl. consumptie 
Part of

Over Maxime Dreesen

Maxime Dreesen (°1996) is theaterregisseur en performer. Diens werk behandelt thema’s zoals sekspositiviteit, unlearning, gender spectrum en schaamte. Maxime zet diens missie voort om de wereld seksueel meertalig op te voeden en neemt met een humoristische blik beladen thema’s onder de loep. Na de protestperformance Youth For Sex (2021) en solovoorstelling Countersex Education (2022) vertrekt PEEKABOO vanuit een collectieve en maatschappelijke insteek van (publieke) seksualiteit.

Credits

Regie en concept Maxime Dreesen Van en met Drag Couenne/Adrien De Biasi, Courtney May Robertson e.a. Tekst Oscar Mathieu Le Bussy Scenografie en licht touche–touche (Théo Demans) Dramaturgie Hannah Brugge Muziek Benne Dousselaere Kostuum Dragadina Hypnose Julia Dyck  Productieleiding Marie Dejonghe Productie Tabooboo vzw Coproductie De Nieuwe Vorst en De Studio met steun van PLAN BRABANT

 

Meer dan jij...

Beleef jij mee? Doe jij mee? Praat jij mee?

In seizoen 2024/2025 presenteren we, naast ruim 330 voorstellingen, meer bijzonders.
Iedereen is welkom en uitgenodigd om deel te nemen. 

Lees meer