Jeugdtheater op schoolpleinen in Eindhoven en omgeving

Wonka Podia – een intensief samenwerkingsverband tussen zes podia in Eindhoven en regio – bracht in de het voorjaar van 2023 gedurende negen weken theater naar de basisscholen in Eindhoven, Helmond, Veldhoven, Valkenswaard en Bergeijk. Jeugdtheater Wildpark speelde op tientallen schoolpleinen de voorstelling De monteur en het meisje. En dat maar liefst vijfenvijftig keer voor circa 330 klassen (groep 5 en 6) van zo’n 100 basisscholen. Een gigantisch educatietheaterproject als cadeau voor de regio. 

Wonka on Tour
Zoveel mogelijk kinderen in aanraking laten komen met theater en hen een fantastische ervaring bezorgen. Vanuit die gedachte staken de zes samenwerkende podia (Parktheater, Schalm, Hofnar, Kattendans, Speelhuis en Cacaofabriek) de spreekwoordelijke koppen bij elkaar. Theaterdrempels verlagen, zodat meer mensen kunnen meedoen. Dat is de missie waar zij voor staan. Kinderen hebben hierbij speciale aandacht. Het zijn immers de theaterbezoekers van de toekomst. Theater ontroert, ontspant, zet aan het denken, confronteert, zorgt voor anders leren kijken. Zij gunnen dit elk kind. Omdat vervoer vaak een drempel blijkt, ontstond de gedachte van Wonka on Tour. Theater op locatie náár de scholen en kinderen brengen. 

Monteur en het Meisje
Voor deze eerste editie van Wonka on Tour is Jeugdtheater Wildpark aangesloten. In samenwerking met Luka Kooijmans maakte dit gezelschap de fantasierijke buitenvoorstelling De Monteur en het Meisje. Een theatervoorstelling met live muziek geïnspireerd op het met zilveren griffel bekroonde boek: Het Gelukkige Eiland door M. Törnqvist. Over de zoektocht van een dapper meisje, dat op zoek is naar het eiland van geluk.

Vervolg in 2024
Ook in theaterseizoen 2023-2024 staat er een scholenproject op het programma. Binnenkort volgt er meer informatie. 

De monteur en het meisje

Wonka X Wildpark

Wonka on tour
di 11 jul ’23 18:30