THEATER IN VERZORGINGSHUIZEN

Livestream voorstellingen naar locaties van Vitalis Woonzorggroep, Archipel Zorggroep en Valkenhof Valkenswaard

Een voorstelling kijken in het verzorgingshuis? Dat kan! Op 15 april 2023 was Gerard van Maasakkers live te zien in locaties van Vitalis WoonZorg Groep Eindhoven en voor het eerst ook op locaties van Archipel Zorggroep en Valkenhof Valkenswaard door middel van een livestream.  

Bewoners konden live meekijken met de voorstelling Zald’mhebbe! van Gerard van Maasakkers vanuit het Parktheater. Meer dan 500 extra bezoekers keken op locatie. Ze hoeven de deur niet uit en kunnen toch een avondje theater te beleven.

Op deze manier brengen we al sinds 2014 theater naar verzorgingstehuizen. Bewoners kunnen samen met elkaar genieten van een mooie voorstelling. We creëren de beleving van theater op locatie. Zo maken we theater toegankelijk voor iedereen.

Door een rechtstreekse verbinding met het Parktheater in Eindhoven kunnen bewoners zonder ver van huis te gaan live meegenieten van de voorstelling. Een unieke gelegenheid om samen met medebewoners in theatersfeer de voorstelling op groot scherm te beleven. 

Iedereen welkom en verbonden
Hiermee zetten Vitalis WoonZorg Groep en Parktheater Eindhoven het initiatief voort dat al sinds 2014 bestaat. Enkele keren per jaar kijken honderden bewoners van Vitalis live mee met dans-, theater-, cabaret-, opera- of muziek- voorstellingen in Parktheater Eindhoven. De optredende artiesten heten naast de bezoekers in Parktheater ook de mensen thuis welkom. Zo voelt eenieder zich betrokken en verbonden. 

Maatschappij, kunst en technologie
Vanwege het succes de afgelopen jaren hebben Vitalis en het Parktheater gekozen om het initiatief verder uit te rollen en ook andere zorginstellingen de mogelijkheid bieden om deel te nemen. Dit zorgt ervoor dat zoveel mogelijk ouderen kunnen (blijven) genieten van theater. Het draagt bij aan het doel om Eindhoven een inclusieve stad te maken. Door de jarenlange ervaring, de moderne technische ontwikkelingen en mogelijkheden is het voor iedere zorginstelling haalbaar en betaalbaar om deel te nemen. 

 

Eerder waren al voorstellingen te zien van:

Junior Company van Het Nationale Ballet, La Cenerentola van Opera Zuid en Carmen van Opera Zuid.