THEATER IN VERZORGINGSHUIZEN

Livestream voorstellingen naar locaties van Vitalis Woonzorggroep, Archipel Zorggroep en Valkenhof Valkenswaard

Een theatervoorstelling kijken in het verzorgingshuis? Dat kan! Op woensdag 12 juni is de voorstelling Bloudruk van Stef Bos live te zien in locaties van Vitalis WoonZorg Groep Eindhoven en Archipel Zorggroep door middel van een livestream.  

Bewoners van de verzorgingshuizen kunnen op groot scherm live meekijken met de voorstelling vanuit het Parktheater. Zij hoeven op deze manier de deur niet uit en kunnen toch samen een avondje theater beleven.

Op deze manier brengen we al sinds 2014 theater naar verzorgingshuizen. Bewoners kunnen samen met elkaar genieten van een mooie voorstelling. We creëren de beleving van theater op locatie. Zo maken we theater toegankelijk voor iedereen. Cabaret, opera en ballet zijn op deze wijze toegankelijk voor mensen die graag van kunst en cultuur genieten, ook als het om gezondheidsredenen en door beperkingen in de mobiliteit niet meer mogelijk is om het theater in de stad te bezoeken.

Door een rechtstreekse verbinding, een livestream, met het Parktheater in Eindhoven kunnen bewoners zonder de deur uit te gaan live meegenieten van de voorstelling. Een unieke gelegenheid om samen met medebewoners in theatersfeer de voorstelling op een groot scherm te beleven. 

Iedereen welkom en verbonden
Hiermee zetten Vitalis WoonZorg Groep en Parktheater Eindhoven het initiatief voort dat al sinds 2014 bestaat. Enkele keren per jaar kijken honderden bewoners van Vitalis live mee met dans-, theater-, cabaret-, opera- of muziek- voorstellingen in Parktheater Eindhoven. De optredende artiesten heten naast de bezoekers in Parktheater ook de mensen thuis welkom. Zo voelt eenieder zich betrokken en verbonden. 

Maatschappij, kunst en technologie
Vanwege het succes de afgelopen jaren hebben Vitalis en het Parktheater gekozen om het initiatief verder uit te rollen en ook andere zorginstellingen de mogelijkheid bieden om deel te nemen. Dit zorgt ervoor dat zoveel mogelijk ouderen kunnen (blijven) genieten van theater. Het draagt bij aan het doel om Eindhoven een inclusieve stad te maken. Door de jarenlange ervaring, de moderne technische ontwikkelingen en mogelijkheden is het voor iedere zorginstelling waardevol, haalbaar en betaalbaar om deel te nemen.

Livestream Stef Bos - Bloudruk

woensdag 12 juni 2024
Start voorstelling: 20.00 uur 

Kaarten
De kaartverkoop gaat via de recepties, horeca of servicepunten van de deelnemende locaties. Het entreeticket is ook geldig als consumptiebon in de pauze. Bewoners kunnen ook kaarten voor vrienden en familie kopen om op locatie mee te kijken. De kaartverkoop start 2 weken van te voren. 

Meer informatie over de voorstelling

Eerder waren al voorstellingen te zien zoals:

De musical Piaf (24 november 2023), Gerard van Maasakkers, Junior Company van Het Nationale Ballet, La Cenerentola van Opera Zuid en Carmen van Opera Zuid.