Busreis naar Het was Zondag in het Zuiden

Openluchttheater De Doolhof
Sat 29 Jun ’24 19:00 - 00:30
Sat 29 Jun ’24
19:00 - 00:30

Het was Zondag in het Zuiden is dé Nederlandse spektakelmusical met muziek van Rowwen Hèze over het hoogwater in Limburg. Maar liefst 65.000 bezoekers hebben in de zomer van 2023 deze musical al bezocht. Wegens de grote belangstelling is de musical in juni 2024 zes weken opnieuw te zien in het Openluchttheater De Doolhof in Tegelen. Een groot deel van de cast, onder wie Buddy Vedder, Renée van Wegberg, Suzan Seegers en Hein van der Heijden, keert terug. 

De Heilige Anthonius neemt ons mee naar december 1993. Een roerige tijd. Wat begon als een hoge waterstand van de Maas, groeide binnen een paar dagen uit tot een watersnood die Limburg totaal overrompelde. En tegelijkertijd dichter bij elkaar bracht dan ooit.

Radiojournalist Sarah ziet de onrustige Maas als dé kans op een mooie reportage, de doorbraak in haar carrière. Maar daar denkt de radioredactie van Omroep Limburg anders over. Sarahs ouders proberen koste wat kost hun boerderij en de beesten veilig te stellen. Evacueren is geen optie, zelfs niet als het leger het eist. Hun oudste dochter Irene reist halsoverkop naar Nederland om hen bij te staan. Een gemeenteraad komt samen om het dorp te beschermen. Burgemeester Ruiters loopt volgens zijn raadsleden achter de feiten aan, ondanks al zijn inspanningen. Ze voeren de druk op. Totdat hij opeens spoorloos verdwijnt.

  • Je reist in een comfortabele bus naar het theater op locatie en weer terug
  • Het zijn premium-plaatsen

Meer dan jij...

Beleef jij mee? Doe jij mee? Praat jij mee?

In seizoen 2024/2025 presenteren we, naast ruim 330 voorstellingen, meer bijzonders.
Iedereen is welkom en uitgenodigd om deel te nemen. 

Lees meer