De Klokkenluider van Notre Dame

Theater Terra
Sun 9 Mar ’25 14:00
Betoverende familiemusical vol helden, boeven, humor, avontuur en muziek
Sun 9 Mar ’25
14:00
  • Sun 9 Mar ’25
    14:00
    Hertog Jan Zaal

Gebaseerd op de roman van Victor Hugo en geïnspireerd op de film van Disney presenteert Theater Terra een nieuwe, compleet eigen, avontuurlijke familiemusical: De Klokkenluider van Notre Dame

Dit avontuurlijke en romantische verhaal heeft alles in zich om verwerkt te worden door Theater Terra in de eigen artistieke signatuur, met poppenspel, inventieve decors, zeer goede spelers en nieuwe muziek. Een betoverende familiemusical vol helden, boeven, humor, avontuur en muziek! 

De romantische lichtstad Parijs is het decor voor deze avontuurlijke familiemusical, waarin de vriendelijke en verlegen klokkenluider Quasimodo leeft in de klokkentorens van de Notre Dame, hoog boven de stad. Hoewel zijn beschermheer Frollo streng is en niet toelaat dat Quasimodo de torens verlaat, ontsnap hij toch naar buiten en bezoekt hij het Zottenfestival, het grootste en kleurrijkste feest van het jaar. Daar ontmoet hij de beeldschone Esmeralda en raakt hij in een strijd verwikkeld waarin hij haar zal moeten beschermen…

Na Peter Pan, De Tovenaar van Oz en JungleBoek presenteert Theater Terra een avontuurlijke familiemusical voor iedereen vanaf 6 jaar: De Klokkenluider van Notre Dame. 


De makers van Theater Terra willen juist nu dit verhaal vertellen.......
In het jaar 1831 ging schrijver Victor Hugo op onderzoek in de kathedraal Notre Dame de Paris, in zijn eigen stad. Daar trof hij in een hoekje van een toren de letters ‘verdoemd’ aan, in de Middeleeuwen door iemand op de muur gekrast. Hij vroeg zich af wie dit hier had ingekrast, wie zich verdoemd voelde in de toren van de Notre Dame. Dat bracht hem op het idee van Quasimodo, een klokkenluider die in die toren geleefd zou kunnen hebben. Hij was anders dan de rest van de Parijzenaren, mocht niet weg uit de toren en voelde zich… verdoemd. Dit verhaal groeide uit tot De Klokkenluider van Notre Dame.

Toen in 2019 een brand grote delen van de Notre Dame verwoestte, werd er wereldwijd gevreesd voor het voortbestaan. Gelukkig werd het mogelijk gemaakt om de kerk snel te restaureren en gaat de kerk in het najaar van 2024 alweer open voor publiek. Hét moment om de Notre Dame ook in de theaters weer in alle glorie te laten herleven, met een compleet nieuwe bewerking van De Klokkenluider van Notre Dame door Theater Terra. De voorstelling begint in het heden, waarbij een archeoloog tijdens de restauratie van de kerk na de brand, opnieuw de woorden ‘verdoemd’ aantreft in een toren, net als Victor Hugo bijna 200 jaar geleden. En dan komt het verhaal van de Klokkenluider opnieuw tot leven.

  • Excl. consumptie

Credits


Script en liedteksten Marc Veerkamp Muziek Fons Merkies en Laurens Goedhart Regie Wesley de Ridder
Poppen-, decor- en kostuumontwerp Kathelijne Monnens

Meer dan jij...

Beleef jij mee? Doe jij mee? Praat jij mee?

In seizoen 2024/2025 presenteren we, naast ruim 330 voorstellingen, meer bijzonders.
Iedereen is welkom en uitgenodigd om deel te nemen. 

Lees meer