De Meester en Margarita

Orkater | KONVOOI
STROOM
Sat 2 Mar ’24 20:30 - 21:50
Illusionaire trip over onbegrip, de angst voor het onbekende en de moed om het niet zeker te weten.
Sat 2 Mar ’24
20:30 - 21:50

Based on Bulgakov's masterpiece De Meester en Margarita, KONVOOI investigates how man survives in a world in which truth seems to have lost its value. It is a search for something to hold on to in a time when people claim the right to their own reality. And facts seem to be just an opinion. A modern adaptation of a classic from the history of literature, interspersed with musical numbers and harmonious vocals.

Het is een zoektocht naar houvast in een tijd waarin men het recht claimt op zijn eigen werkelijkheid. En feiten ook maar een mening lijken te zijn. Een moderne bewerking van een klassieker uit de literatuurgeschiedenis, doorspekt met musicalnummers en vrijstemmige samenzang.

In De meester en Margarita bezoekt de duivel Moskou om daar het zelfbedrog van haar inwoners te ontmaskeren. Wat volgt is een vervreemdende reis langs drie mensen die de wereld niet meer begrijpen en hier ieder op hun eigen manier mee omgaan. We ontmoeten een jonge dichter die ervan overtuigd raakt dat hij in een leugen leeft, een depressieve schrijver die zichzelf heeft laten opsluiten in een inrichting en Margarita, die boven alles op zoek is naar iets waars. Ondertussen wordt Jezus Christus wegens laster veroordeeld tot de kruisdood. De meester en Margarita is een illusionaire trip over onbegrip, de angst voor het onbekende en de moed om het niet zeker te weten.

De voorstelling was een regelrechte hit en tourde in 2022 langs uitverkochte zalen en werd door de toneeljury als een van de beste voorstellingen van het seizoen geselecteerd voor het Theater Festival. 

Uit de pers 
“Wat een feestje, deze meester en Margarita van Konvooi.” ★★★★★ (De Volkskrant)
''Literaire klassieker als adembenemend muziektheater.'' (Theaterkrant)
“De meester en Margarita sprankelt en kietelt.” (Haarlems Dagblad)
“Onnavolgbaar en verwarrend.” ★★★★★ (Leeuwarder Courant)

“De meester en Margarita is muziektheater dat op alle facetten omverblaast.” ★★★★★

NRC

Let us inspire you

STROOM

Voor mensen die wat te vertellen hebben. Voor makers die wat te vertellen hebben.

Meer dan jij...

Beleef jij mee? Doe jij mee? Praat jij mee?

In seizoen 2023/2024 presenteren we, naast ruim 330 voorstellingen, meer bijzonders.
Iedereen is welkom en uitgenodigd om deel te nemen. 

Lees meer